Paralympische atleten

Sinds een paar dagen zie je ze weer trainen in Enschede: de blinde Paralympisch kampioen Ananias Shikongo met zijn gids Sem Shimanda en de slechtziende en tweevoudig zilver-medalist Johannes Nambala. De atleten komen uit Namibië in het zuidoostelijke deel van Afrika. Na het succes op de Paralympische spelen van Rio2016, bereiden ze zich nu voor op Tokyo2020. Tijdens de World Championships Para Atletiek in Dubai in november dit jaar kunnen zij zich weer kwalificeren voor de paralympische spelen.

Pro-F ondersteunt deze kampioenen met fysiotherapie en sportmassage tijdens hun trainingsstage in Nederland. Dit helpt de atleten bij het behouden van hun vorm zodat ze topprestaties kunnen blijven leveren op de wedstrijden. Daarnaast hebben Johannes en Ananias in hun thuisland ook een opleiding tot masseur gevolgd. Als je niet (goed) ziet, kun je nog wel heel goed met je handen werken! Bij Pro-F leren ze door de behandelingen weer andere technieken en doen ze nieuwe kennis op.

Om de trainingsstage te kunnen financieren is er in samenwerking met Pro-F een sponsoractie gestart. Op donderdag 15 en maandag 19 augustus kun je tussen 19.00 en 21.30 genieten van een Champion’s massage door Johannes en Ananias bij Pro-F. Meer informatie hierover volgt.

Aangesloten bij: