Voorbereiding op de marathon

Over een aantal weken is het zover. Dan gaat de oudste marathon van Nederland weer van start. Op 19 april 2020 staat de Enschede Marathon op het programma. Vele mensen zijn alweer hard aan het trainen. Iedereen heeft zo zijn eigen doel… waar de één vooral de afstand wil uitlopen, gaat de ander juist voor een streeftijd. Wat je doel ook is, binnen het Pro-F Performance Center zijn er verschillende specialisten die jou helpen je hardloopdoel te bereiken. Of dit nu bij de (sport)fysiotherapeut, de podotherapeut of de sportarts is, iedere specialist heeft zijn eigen deskundigheid. Heb je vragen of fysieke klachten? Lees dan hieronder wie je het beste kan helpen.

Loopanalyse

Ben je benieuwd of je een optimaal looppatroon hebt of dat je schoeisel nog voldoet? Plan bij Maikel van ProKinesis Podotherapie een screening van 15 minuten. Hij kijkt dan middels een videoanalyse naar je looppatroon. Hij inspecteert je schoeisel of deze nog functioneel is en voert een drukmeting van de voeten uit. De adviezen die daaruit voortkomen zorgen ervoor dat jij beter gaat presteren tijdens de Enschede Marathon op 19 april!

Een afspraak plan je eenvoudig online op prokinesis.nl

Trainingsadvies

Lopers met hardloop-specifieke klachten, zoals knieklachten, achillespeesklachten of andere onderbeenklachten kunnen bij Pro-F Professionele Fysiotherapie terecht. De fysiotherapeutische screening speciaal ontwikkeld voor lopers wordt uitgevoerd door Matthias, bewegingswetenschapper bij Pro-F Professionele Fysiotherapie. Matthias zal tijdens de screening kijken naar beweeglijkheid, stabiliteit en balans. Hierdoor kan de mogelijke oorzaak van de klacht achterhaald worden en krijg je gericht advies met betrekking tot je training. Ook preventief kan dit onderzoek en advies erg nuttig zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Heb je klachten en wil je graag weten wat je er zelf aan kan doen? Plan een screening bij Matthias (op woensdagmiddag) in het Pro-F Performance Center op www.pro-f.nl/afspraak of bel 053-8510694

Samenwerking ProKinesis en Pro-F

Wanneer je interesse hebt in het podotherapeutisch én het fysiotherapeutisch consult dan is het raadzaam om éérst bij Maikel een afspraak in te plannen. Zijn analyse kan dan meegenomen worden in de screening en vooral het advies bij Matthias

Sportmedisch onderzoek

Benieuwd naar uw eigen gezondheid en huidige conditie? Een sportmedisch onderzoek is een screening van het lichaam waarbij de gezondheid en de belastbaarheid in kaart gebracht worden. Bij OCON sportmedische kliniek heeft u de keuze uit verschillende sportmedische onderzoeken. Een maximale inspanningstest geeft hierbij meer informatie over de huidige conditie (fitheid) en laat zien hoe het hart reageert op toenemende inspanning. Door het uitvoeren van een zogenoemde ademgasanalyse kunnen ook de anaerobe drempel (omslagpunt), de VO2-max en trainingszones bepaald worden.

Een sportmedisch onderzoek is aan te raden voor alle sporters. Bij mensen die vaak en zeer intensief sporten, en/of die ouder zijn dan 35 jaar, en zeker bij mensen met 1 of meer risicofactoren op hart- en vaatziekten of bekende chronische ziekte raden we aan het sportmedisch onderzoek uit te bereiden met een inspanningstest. Dit onderzoek wordt ook wel het Groot Sportmedisch Onderzoek (GSMO) genoemd.

Meer informatie over de verschillende onderzoeken die we aanbieden kunt u vinden op www.ocon.nl/sport.

Plan een afspraak door te bellen naar 088 – 708 58 76 of te mailen naar info@ocon-sport.nl

 

 

 

Aangesloten bij: