Knieklachten

De knie wordt gevormd door het bovenbeen, het onderbeen en de knieschijf. Binnen de knie liggen de kruisbanden. De kruisbanden voorkomen dat het onderbeen naar voren of naar achteren verschuift. Daarnaast voorkomen de kruisbanden dat er bepaalde draaibewegingen mogelijk zijn tussen het onder- en bovenbeen. Rond de knie ligt een gewrichtskapsel, dat wordt omgeven door twee banden, die voor zijdelingse stabiliteit van de knie zorgen. In de knie bevinden zicht tussen het bovenbeen en het onderbeen de binnen en buiten meniscus. Dit zijn twee halve maanvormige schijfjes van zacht kraakbeen. De menisci vangen schokken van de knie op en zorgen dat boven- en onderbeen in iedere stand goed op elkaar passen.

Pijnklachten in de knie

Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of als gevolg van een trauma. Veel knieklachten ontstaan door sport, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen knieklachten ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen verschillen van aanhoudende pijn tot een instabiel gevoel, stijfheid of zelfs het blokkeren van de knie. De meeste knieklachten ontstaat niet direct uit de knie zelf, maar uit een ander deel van het lichaam. Zo kan bijvoorbeeld de heup of een dominante hamstring zorgen voor overmatige stress en spanning op de knieën.

Behandeling van knieklachten

Bij Pro-F fysiotherapie werken verschillende fysiotherapeuten met veel kennis op het gebied van knieklachten en de revalidatie na knieklachten. Wij zijn erop getraind om verder te kijken en op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. In onze revalidatieprogramma’s na knieklachten kijken wij dus niet alleen naar de klacht, maar ook naar de oorzaak van de klachten. Wij beschikken over verschillende locaties waardoor wij bijvoorbeeld kunnen trainen in water.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Bericht