Sport testen

In het Pro-F Performance Lab

In het geavanceerde behandel- en testcentrum van Pro-F Performance Center worden testen en metingen gedaan ten behoeve van de behandeling, blessure preventie en individueel (trainings)advies. Op deze pagina vind je de verschillende testen en meetinstrumenten die wij daarvoor gebruiken.

De samenwerking tussen bewegingswetenschapper Wouter en Podotherapeut Maikel is soepel, de sfeer is relaxed. Ik voelde me er thuis.

Citaat uit de blog van Han

Testen

SPRONGTESTEN

Sprongtesten (hoptesten) worden gebruikt om de status van de voorste kruisband in staat te brengen. De scores en beweging met het aangedane been worden vergeleken met het niet-aangedane been. Ook wordt er gekeken of bepaalde resultaten worden behaald, waardoor een patiënt mogelijk door kan naar een volgende fase van herstel.

FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN (FMS)

De FMS  gebruiken wij bij het inschatten van de beperkingen als het gaat om stabiliteit en bewegingsvermogen. De FMS kan een analyse geven van de sterktes en zwaktes van het lichaam, deze analyse wordt beoordeeld op basis van zeven oefeningen. De score wordt bepaald door de hoeveelheid beperking(en) en waar deze zich bevinden. Door FMS te gebruiken kan er gekeken worden naar je zwakke plekken die het herstel of training kunnen belemmeren. Het werken aan je zwakke plekken zorgt er ook voor dat de kans op blessures kleiner wordt.

360° LOOPANALYSE

Door deze analyse kijken we naar het looppatroon. Er wordt door verschillende camerabeelden een analyse gemaakt. Hierbij wordt gekeken naar onder andere het contact tussen de voet en de grond, hoelang de voet aan de grond blijft, maar ook naar de stand van de heup, knie en enkel. Hierbij wordt gekeken of beide benen hetzelfde resultaat leveren. De analyse wordt door de therapeut gebruikt bij het beoordelen van de loopstijl. Ook kunnen wij je eventueel doorverwijzen naar een podotherapeut wanneer dit nodig is.

Meetinstrumenten

MICROFET

De MicroFET is een elektronische dynamometer die gebruikt wordt bij het meten van kracht. Het instrument meet nauwkeurig de kracht die geleverd wordt. Dit wordt voor de therapeut overzichtelijk weergegeven op een display. Op deze manier kan de therapeut kijken hoeveel jouw aangedane lichaamsdeel belast mag worden. De therapeut beoordeelt door middel van de MicroFET of het belaste lichaamsdeel sterk genoeg is om naar de volgende fase van het herstel te gaan. Ook kunnen we op deze manier de sterke en zwakke punten van het lichaam zien.

 

Het team van Pro-F

Wouter Welling Wouter Bewegingswetenschapper
ralph-speerstra-sportfysiotherapeut Ralph Sportfysiotherapeut
gea pril Gea Sportfysiotherapeut
Jesse Klomp Jesse Fysiotherapeut

XSENS MVN ANALYSE

Het Xsens Analyse systeem gebruiken we om beweging op een betrouwbare en nauwkeurige manier in kaart te brengen. Door bewegingstrackers die aangebracht worden op het lichaam meet het systeem de beweging waardoor we een goed beeld krijgen van de bewegingskwaliteit. Het systeem van Xsens meet in elke omgeving deze beweging, zowel in de sportschool als op het veld. De resultaten zijn digitaal af te lezen.

DIGITALE GONIOMETER

De digitale goniometer wordt gebruikt om de beweging van je spieren in kaart te brengen. Daarnaast zijn ook gewrichten eenvoudig en nauwkeurig op mobiliteit te meten. Hierdoor krijgt de therapeut een beeld bij de beweging van je gewrichten, waardoor er een goede diagnose kan stellen.

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F ACTUEEL

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  vkb revalidatie voetbal ervaring
  Knieklachten

  Ervaring VKB revalidatie

  Voetbal en sport in het algemeen loopt als een rode… Lees verder

  Performance Lab

  Duursportlab in de praktijk

  Dit zijn Maikel Caarels (podotherapeut) en Wouter Welling (bewegingswetenschapper). Vanuit… Lees verder

  Ervaringen

  Gemotiveerd blijven is de uitdaging!

  Demotiverende klachten Stefan is in 2020 begonnen met hardlopen nadat… Lees verder

  Performance Lab

  Blessurevrij trainen voor de Enschedese Marathon

  Op zondag 24 april gaan weer duizenden mensen meedoen met… Lees verder

  Ervaringen

  Halve marathon lopen na auto-ongeluk

  Aanstaande zondag 24 april wordt de Enschedese Marathon weer gehouden…. Lees verder

  litteken behandelen
  Revalidatie na operatie

  Litteken behandeling

  Litteken behandelen? Dit scheelt heel wat ellende! Heb jij een… Lees verder

  Ella Peddemors
  Ervaringen

  Revalideren is vooral een mindset

  Het is bijna een jaar gelden dat Ella Peddemors, speelster… Lees verder

  skien beenbreuk
  Beenklachten

  Revalideren na drievoudige beenbreuk

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen… Lees verder

  PRT
  Cariere bij Pro-F

  Wouter over zijn opleiding PRT

  Physical Rehabilitation Trainer Bewegen, trainen, blessures voorkomen en toch het… Lees verder

  Ervaringen

  Revalideren als je twaalf jaar bent

  Lauren zat op twaalf jarige leeftijd in de bloei van… Lees verder

  Aangesloten bij: