Sport testen

In het Pro-F Performance Lab

In het geavanceerde behandel- en testcentrum van Pro-F Performance Center worden testen en metingen gedaan ten behoeve van de behandeling, blessure preventie en individueel (trainings)advies. Op deze pagina vind je de verschillende testen en meetinstrumenten die wij daarvoor gebruiken.

De samenwerking tussen bewegingswetenschapper Wouter en Podotherapeut Maikel is soepel, de sfeer is relaxed. Ik voelde me er thuis.

Citaat uit de blog van Han

Modules combineren

Wij bieden een uitgebreid pakket aan sporttesten en metingen die jou helpen het beste uit jezelf te halen. Afhankelijk van de sport kunnen we een test- en meetplan samenstellen, zodat jij kunt toewerken naar jouw persoonlijke topprestatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om erachter te komen wat er mogelijk is.

module: Performance test

Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling van je spiergroepen en waar je winst kunt behalen? De Performance Test is ontwikkeld om je spierkracht te analyseren en zo te achterhalen wat je sterke en zwakke punten zijn. Hiervoor maken we gebruik van het meetinstrument MicroFET, een elektronische dynamometer die nauwkeurig je kracht meet. De bewegingswetenschapper stelt een trainingsschema samen op basis van deze gegevens, waarmee je de zwakke spiergroepen kunt trainen en de kans op blessures aanzienlijk kunt verminderen.

Deze uitgebreide analyse van jouw spierkracht en het advies dat daarop gebaseerd is, bieden wij aan voor 120,-.

module: 3D beweeganalyse

Een 3D beweeganalyse geeft informatie over jouw houding tijdens het sporten. Houding is namelijk erg belangrijk wanneer je effectief wilt trainen en blessures wilt voorkomen. Tijdens deze sporttest verdelen wij sensoren over je lichaam die elke beweging nauwkeurig in kaart brengen. Dankzij opnames kan de bewegingswetenschapper je manier van lopen, rennen of fietsen analyseren. Aan de hand van deze gegevens geven wij deskundig advies over hoe jij je houding tijdens het sporten kunt verbeteren.

Met een 3D beweeganalyse krijg je advies van een wetenschapper gebaseerd op de gegevens die we hebben verzameld over jouw houding tijdens het sporten. Deze sporttest kost 120,-.

Het team van Pro-F

Wouter Welling Wouter Bewegingswetenschapper
ralph-speerstra-sportfysiotherapeut Ralph Sportfysiotherapeut
Jesse Klomp Jesse Fysiotherapeut
Suzan Schoof Suzan Schoof Bewegingswetenschapper

module: Bikefit inclusief 3D beweeganalyse

De 3D beweeganalyse kan jou als fietser verder helpen. Door een analyse te maken van jouw houding op de fiets kunnen wij jouw fiets zo afstellen dat deze perfect is aangepast op jouw lichaam. Dit zorgt voor een comfortabele houding waardoor je sneller en langer kunt fietsen.

Deze bikefit bieden wij inclusief de 3D beweeganalyse aan voor 240,-. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere fietsen te laten afstellen; de meerprijs hiervoor bepalen wij in overleg.

Module: Inspanningstest

Een effectief en gepersonaliseerd trainingsschema wordt samengesteld aan de hand van jouw hartslaggegevens. De inspanningstest kun je zowel op de loopband, op de fiets of op het veld uitvoeren met een hartslagmeter. Een tablet geeft jou en de bewegingswetenschapper real-time feedback over je hartslaggegevens. Aan de hand van deze gegevens geeft de bewegingswetenschapper jou advies over de hartslagzones en hoe jij op de meest effectieve manier kunt trainen.

Deze inspanningstest inclusief trainingsadvies kost 120,-

Module: Veldtesten

Bij Pro-F begrijpen wij het belang van sport-specifieke testen. Voor sporten als hardlopen en wielrennen zijn andere fysieke voorwaarden belangrijk vergeleken met veldsporten zoals voetbal, handbal of hockey. Deze fysieke voorwaarden die op het veld belangrijk zijn, kunnen niet op een loopband worden getest. Daarom hebben wij veldtesten ontwikkeld in de vorm van de inspanningstest en de 3D beweeganalyse. Daarbij meten we jouw kracht, conditie, wendbaarheid en flexibiliteit.

Deze modules kosten 120,- per stuk.

Contact

Wij bieden een uitgebreid pakket aan sporttesten en metingen die jou helpen het beste uit jezelf te halen. Afhankelijk van de sport kunnen we een test- en meetplan samenstellen, zodat jij kunt toewerken naar jouw persoonlijke topprestatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor het maken van een offerte, afspraak of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar onderstaand telefoonnummer.

Pro-F Performance Lab
Kotkampweg 69
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F ACTUEEL

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  vkb revalidatie voetbal ervaring
  Knieklachten

  Ervaring VKB revalidatie

  Voetbal en sport in het algemeen loopt als een rode… Lees verder

  Performance Lab

  Duursportlab in de praktijk

  Dit zijn Maikel Caarels (podotherapeut) en Wouter Welling (bewegingswetenschapper). Vanuit… Lees verder

  Ervaringen

  Gemotiveerd blijven is de uitdaging!

  Demotiverende klachten Stefan is in 2020 begonnen met hardlopen nadat… Lees verder

  Performance Lab

  Blessurevrij trainen voor de Enschedese Marathon

  Op zondag 24 april gaan weer duizenden mensen meedoen met… Lees verder

  Ervaringen

  Halve marathon lopen na auto-ongeluk

  Aanstaande zondag 24 april wordt de Enschedese Marathon weer gehouden…. Lees verder

  litteken behandelen
  Revalidatie na operatie

  Litteken behandeling

  Litteken behandelen? Dit scheelt heel wat ellende! Heb jij een… Lees verder

  Ella Peddemors
  Ervaringen

  Revalideren is vooral een mindset

  Het is bijna een jaar gelden dat Ella Peddemors, speelster… Lees verder

  skien beenbreuk
  Beenklachten

  Revalideren na drievoudige beenbreuk

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen… Lees verder

  PRT
  Cariere bij Pro-F

  Wouter over zijn opleiding PRT

  Physical Rehabilitation Trainer Bewegen, trainen, blessures voorkomen en toch het… Lees verder

  Ervaringen

  Revalideren als je twaalf jaar bent

  Lauren zat op twaalf jarige leeftijd in de bloei van… Lees verder

  Aangesloten bij: