Personal Training

Een fysiek trainer helpt (top)sporters bij het verbeteren of ontwikkelen van motorische vaardigheden, het verbeteren van sportprestaties en het verminderen van de kans op blessures.

 

Trainingsprogramma’s door een fysiek trainer kunnen een combinatie zijn van krachttraining, snelheids- en behendigheidstraining, vaardigheidsoefeningen, duurtraining, en flexibiliteitstraining, rekening houdend met de persoonlijke doelen en de periodisering van de sporter.

Sportspecifiek en periodisering

 

Een autocoureur moet bijvoorbeeld zijn nek specifiek trainen om in de auto om te kunnen gaan met de g-krachten, of een voetballer de snelkracht in zijn onderlichaam verbeteren om sneller en wendbaarder te kunnen worden op het veld. De trainingsperiode zelf waarin een sporter zich bevindt heeft ook invloed op het programma, van meer algemeen voorbereidende trainingen buiten het seizoen naar sport specifieke trainingen binnen het seizoen.

 

De fysiek trainer voert de juiste evaluaties uit, ontwerpt effectieve programma’s en test en traint sporters in een veilige omgeving. Hij geeft prioriteit aan vorm, blessurepreventie en individualisering voor elke sporter.

Vraag een offerte aan

Deze fysieke trainingen kunnen in kleine en grote groepen maar ook individueel gegeven worden. Neem bij interesse contact op met de praktijk door te bellen met 053-8510694 of vul onderstaand contactformulier in.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht

  Daan Damveld

  Daan

  Fysiek trainer