Unieke trainingsdagen met toptrainer Jim McCarthy

Krachttraining

 

Een heel weekend bijscholen, dat was het doel van de komst van de bekende Amerikaanse strenght- en conditioning trainer Jim McCarthy. Op 6, 7 en 8 september was hij in Enschede op uitnodiging van Pro-F voor het bijscholen van de fysiotherapeuten en bewegingsdocenten van Pro-F en Pro-Bewegen. Maar ook een trainingsdag voor het American Football team de Broncos stond op het programma.

 

impressie_krachttraining_4-300x190

 

Krachtsportspecialist Jim McCarthy is een voormalig wedstrijdpowerlifter uit de Verenigde Staten. Hij is een door de National Strength & Conditioning Association gecertificeerde krachttrainer. In 1997 kreeg Jim de NSCA-award voor ‘Strength & Conditioning Coach of the Year’. Hij werkte op het Olympic Training Centre in Colorado Springs als krachttrainer voor verschillende Olympische ploegen, met name voor het Amerikaanse Allround Speed Skating Team. Sinds 1999 is hij in Nederland werkzaam als krachttrainer/adviseur bij achtereenvolgens de KNSB en de TVM schaatsploeg. Bij de laatste ploeg traint hij onder andere toppers als Sven Kramer en Irene Wust. Sinds 2003 wordt hij als krachttrainingadviseur door NOC*NSF ingezet bij de nationale selecties van o.a. de roeibond en de taekwondobond.

Bij krachttraining denk je al snel aan kilo’s en herhalingen. Binnen Pro-F kijken we meer naar beweegpatronen en uitvoering van bewegen, hierdoor bouwen we onze krachttraining heel specifiek op. En omdat we kennis graag delen, waren er ook vertegenwoordigers van het Saxion en het CIOS uitgenodigd. Zowel de deelnemers als de gasten waren dermate enthousiast dat we van plan zijn Jim binnenkort opnieuw uit te nodigen voor een trainingsweekend in Enschede. Meer weten: Stuur een mail naar info@pro-f.nl

Aangesloten bij: