Je passie volgen

Justin Wiggers kwam een half jaar geleden werken bij Pro-F en vliegt nu alweer uit. Een kort en krachtige carrière in de fysiotherapie. Zijn passie ligt bij ondernemen en hij grijpt zijn kans. Lees in deze blog over zijn ervaring met Pro-F.

Het werkveld bekleden als fysiotherapeut

“In Juli 2018 studeerde ik af als fysiotherapeut aan het Saxion in Enschede. Na een half jaar wachten op de juiste vacature was hij er dan eindelijk, Pro-F had een vacature online gezet. Na een sollicitatiegesprek en een meeloopdag was de kogel door de kerk en mocht ik per januari beginnen op de locatie Clubfit. Dit was ontzettend spannend en leuk tegelijk. De verhalen die ik over Pro-F hoorde waren altijd heel goed. Hierdoor voelde ik wel een zekere druk om te presteren en kreeg ik het idee dat de lat ook hoog lag. Dat de lat hoog lag zag ik juist als een mooie uitdaging,  zeker wanneer je net van de opleiding af komt. Het klopt dat we bij Pro-F streven naar het maximale. Als beginnend fysiotherapeut krijg je echter wel de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het spreekwoord “ aldoende leert men” is er niet voor niets en dat begrijpen ze bij Pro-F.”

Het team

“Sinds de eerste dag ben ik direct goed opgenomen binnen het team. Het hele team heeft een passie voor hetgeen ze doen en dat straalt er dan ook vanaf. Ik kon zelf altijd heel enthousiast worden als een collega heel enthousiast vertelde over een cursus of een nieuwe behandelmethode. Ik denk dat wanneer je dit effect op elkaar hebt dat je als team goed bezig bent!”

De volgende stap

“Voor velen zou de volgende stap een master of een andere verdieping binnen de fysiotherapie zijn. Voor mij ligt dit echter net iets anders. Ik heb altijd al ambitie gehad om mij te ontwikkelen binnen het ondernemerschap. Onlangs kwam er een kans op mijn pad om een traineeship gericht op het ondernermschap te volgen. En kansen moet je pakken, vind ik.  Tijdens deze traineeship worden je alle kneepjes van het ondernemerschap geleerd en deze ga je ook direct toepassen. Na een zware selectiefase ben ik aangenomen voor deze traineeship. Aangezien dit een fulltime functie is betekent het dat de weg tussen mij en Pro-F helaas zal scheiden. Wie weet kan ik in de toekomst de kennis die ik straks op ga doen samenbundelen met de kennis die ik verkregen heb als fysiotherapeut.”

Het indienen van je ontslag

“Ik zag er enigszins tegenop om te melden dat ik per september zal vertrekken bij het bedrijf die mij altijd goed begeleid heeft. Dit was achteraf echter nergens voor nodig. Voor de praktijk is het minder leuk dat ik weg ga, voor mij als persoon zijn de reacties juist heel positief. Pro-F vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Binnen de praktijk gebeurt dit middels cursussen of met elkaar  sparren over een casuïstiek. Zo zien zij dit, voor mij als persoon, ook als een mooie kans voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het gaaf om te horen dat ze gewild hadden dat ik deze ambitie eerder naar hun uitgesproken had, zodat ik deze ambitie binnen Pro-F had kunnen ontwikkelen. Het feit dat ze zo meedenken als werkgever zegt veel over ze!”

“Een stap uit je comfortzone zetten is vaak heel moeilijk, voor mij is dit zo’n stap. Ik ben echter van mening dat je je als persoon het best ontwikkelt wanneer je uit je comfort zone durft te treden en doet waar je een passie voor hebt. Mijn advies aan iedereen is dan ook om te gaan voor wat je wil. De enige limieten die je hebt zijn degene die jezelf stelt. Zorg dat je voor je eigen topprestatie gaat.”

Justin Wiggers

 

Aangesloten bij: