Medisch begeleiding bij sportverenigingen

Bij Pro-F fysiotherapie komen veel verschillende sporters over de vloer. Dit varieert van amateur tot topsporter. Ook de soorten sport zijn erg divers. Pro-F doet de medische begeleiding bij verenigingen als judo, american football, softbal, hockey en voetbal.

Preventief trainen

Buiten het behandelen van sporters met blessures worden de sporters ook preventief getraind en behandeld. Dit gebeurt zowel in de fysiotherapiepraktijk als op het trainingsveld tijdens trainingen. Daarbij wordt aandacht besteed aan o.a. de sport specifieke kracht en coördinatie oefeningen.

Adviesrol

Naast de behandelingen en trainingen geven we ook advies aan de technische staf, wat betreft de status van de fysieke klachten en welke belasting er tijdens de training -wel of niet- toegepast kan worden per individu. Goede communicatie tussen de technische en medische begeleiding is hierbij noodzakelijk.

Voorbeeld van een team fit houden

Sinds vorig seizoen begeleidt Wouter Vos (in samenwerking met de trainers/coaches) de dames 1 van softbalvereniging Tex Town Tigers in Enschede. Momenteel spelen zij landelijk op het hoogste niveau, namelijk de Golden League. Deze stap hogerop brengt meer belasting met zich mee in de trainingen, waarbij sommige speelsters ook uitkomen voor het Nederlands softbalteam of Jong Oranje en daardoor wekelijks een dubbel aantal wedstrijden spelen. Hiervoor dienen de dames fit te zijn, te blijven en/of te worden. Wouter heeft met zijn behandelingen, testen, trainingen en advies een belangrijke rol gespeeld in de fitheid en resultaten van deze dames.

Pro-F fysiotherapie screening

Bij Pro-F fysiotherapie worden sporters regelmatig gescreend middels de FMS (Functional Movement Screen) test, waarbij de risicofactoren op blessures kunnen worden opgespoord, en aangepaste training/behandeling kan worden toegepast.
Voor het optimaal begeleiden van verenigingen beschikt Pro-F over de juiste faciliteiten, kennis en ervaring.

Meer weten over de FMS en mogelijkheden voor jouw vereniging? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

   

  Aangesloten bij: