Spierblessure

Tips om spierblessures tegen te gaan

Om zoveel mogelijk blessures te voorkomen zullen we in dit artikel dieper in gaan op zaken die je zelf kunt verbeteren om zoveel mogelijk te voorkomen. Veel mensen weten namelijk niet goed om te gaan met opkomende blessures en dit kun je vaak al voorkomen door preventief met je lichaam om te gaan en de juiste verzorging aan je lichaam te bieden.

Veel sporten? Veel rust!

Sporten is gezond, dat is natuurlijk algemeen bekend, echter dient er ook voldoende rust gehouden te worden. Vaak zie je namelijk dat mensen die gezonder willen gaan leven, plotseling extreem veel gaan sporten en het lichaam te weinig rust bieden. Dit zijn precies de momenten waar blessures ontstaan. Het sporten dien je gestaag op te bouwen!

Wat gebeurt er namelijk met je lichaam tijdens het sporten?

Wanneer je plotseling bijvoorbeeld 5 keer per week zou gaan sporten ben je je lichaam enorm aan het belasten. Op het moment dat je gaat sporten ben je namelijk niets anders aan het doen dan je spieren aan het belasten, door de belasting zullen er micro scheurtjes ontstaan in de spier. Wanneer je de dag erna rust houdt zullen deze scheurtjes vanzelf herstellen en sterker terug komen, op deze manier wordt je sterker en sterker. Wanneer je te weinig rust houd en je dus door traint, hebben deze scheurtjes geen tijd om te herstellen maar zullen deze alleen maar groter en groter worden wat uiteindelijk zal resulteren in een spierscheuring en/of blessure.

Hoe kun je dit voorkomen?

Er zijn meerdere manieren om dit te voorkomen, de meest voor de hand liggende is natuurlijk rust nemen. Een andere optie voor de fanatiekelingen is om veel eiwitrijke voeding in te nemen en eventueel aanvullend ook nog eiwitshakes te nemen. Eiwitten zijn namelijk een belangrijke bouwstof voor het menselijk lichaam en helpen de spieren sneller te herstellen. Hierdoor verklein je niet alleen de kans op blessures maar kun je ook de volgende training sneller weer zwaarder trainen (omdat de spieren sneller aangesterkt zijn).

Aangesloten bij: