Leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen gezond eten. Er zijn thema’s rondom leefstijl  die invloed hebben op je lichamelijke – en geestelijke gezondheid. Ook  beweging, sociale contacten, slaap, stress, ontspanning en zingeving zijn van invloed op je gezondheid. Een positieve verandering van (één van) deze punten kan leiden tot het voorkomen, verminderen of zelfs verdwijnen van aandoeningen. Denk daarbij aan diabetes mellitus type 2 maar ook andere chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten.

Plan een intake met de leefstijlcoach van Pro-F

Gezonde leefstijl, gezond koken

Leefstijl verbeteren

Iedereen heeft zo zijn eigen uitdagingen, die in de weg kunnen  staan van een gezonder leven of om een gezonde leefstijl vast te houden. Dit kunnen sociale, fysieke of emotionele uitdagingen zijn zoals: geen tijd, stress, niet voor jezelf op durven komen, etc. Deze uitdagingen kun je beïnvloeden waardoor je zelf (weer) de regie hebt over je leefstijl. De leefstijlcoach kan je helpen dit te bereiken.

De Leefstijlcoach helpt

Wanneer je het lastig vindt om zelfstandig je leefstijl aan te passen, kun je daarbij hulp inschakelen van een professional. Bij Pro-F hebben we leefstijlcoaches en gespecialiseerde fysiotherapeuten die jou de juiste begeleiding bieden middels verschillende programma’s: de CooL en de SLIMMER. Beide programma’s bevatten individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten waarin verschillende thema’s aan bod komen. Beide programma’s duren twee jaar. Hiervan is de eerste fase van ongeveer 8 maanden het meest intensief, daarna volgt een onderhoudsfase van 16 maanden waarbij je steeds zelfstandiger wordt in het behouden van je gezonde leefstijl.

Releiving Stress, the Word Stress Being Washed Away by a Wave on a Beach

Vergoeding en voorwaarden

De CooL en de SLIMMER worden  geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je wel een verwijzing nodig van de huisarts. Je komt in aanmerking voor dit programma wanneer je 18 jaar of ouder bent en een BMI hebt tussen 30 en 40 óf een BMI tussen 25 en 30 (overgewicht) met een verhoogd risico op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten.

Voldoe je niet aan de voorwaarden maar wil je toch hulp van de leefstijlcoach middels een individueel gesprek, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Een volledig programma volgen hoeft dan niet, je betaalt per zitting. Kijk hier voor de tarieven.

Bereken je BMI op de website van Voedingscentrum:

Programma’s

De CooL en SLIMMER behoren tot de zogenoemde Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI). Samen met de leefstijlcoach bepaal je welk programma het best bij jou past.

CooL

  • Je hebt contact met 2 professionals: de leefstijlcoach en de beweegmakelaar
  • Je krijgt 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken verspreidt over 2 jaar.
  • In de groepsbijeenkomsten komen de thema’s voeding, slaap, ontspanning, stressmanagement en zingeving aan bod.
  • De bijeenkomsten hebben de vorm van een workshop waarin je ook zelf bezig gaat met het thema.

SLIMMER

  • Je hebt contact met 4 professionals: de leefstijlcoach, de diëtist, de fysiotherapeut en de beweegmakelaar
  • Er zitten 24 groepslessen over bewegen in het programma verwerkt. In deze lessen ga je bewegen oppakken samen met de fysiotherapeut en worden er soms andere thema’s behandeld zoals ontspanning, stressmanagement en slaap.
  • Je hebt 3 individuele consulten met de diëtist en 1 groepsbijeenkomst over voeding.
  • De beweegmakelaar gaat samen met jou kijken op welke manier en waar je het bewegen kan volhouden.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede
Tel: 053–851 06 94

Jorieke

Jorieke

Leefstijlcoach
Richelle Weenders

Richelle

Fysiotherapeut
× Stel je vraag via WhatsApp