Pro-F start innovatief onderzoek met FC Twente en partners

Pro-F werkt samen met FC Twente, Demcon Johan Sports, Provispo en de Universiteit Twente aan innovatief gesubsidieerd onderzoek naar blessurepreventie en prestatieverbetering (EFRO Fit to Purpose)

Pro-F Professionele Fysiotherapie is trots om deel te nemen aan een vooruitstrevend onderzoeksproject gericht op blessurepreventie en prestatieverbetering van voetballers. Dit project, in samenwerking met FC Twente, wordt uitgevoerd met gerenommeerde partners zoals Demcon Johan Sports, Provispo en de Universiteit Twente, en wordt gesubsidieerd door EFRO Fit to Purpose.

Demcon Johan Sports combineert hun geavanceerde monitoringtechnologie met de videoanalyse van Provispo. Deze combinatie van hartsensor- en GPS-data met videobeelden levert cruciale informatie op voor sportteams, wat helpt bij blessurepreventie en sneller herstel van sporters. De gecombineerde data wordt gepresenteerd in een overzichtelijk dashboard, toegankelijk voor trainers, fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers. Deze informatie wordt direct gebruikt voor trainingsplanning en medisch beleid, met als doel blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren.

Onze sportfysiotherapeuten werken nauw samen met FC Twente en begeleiden de voetballers intensief tijdens hun herstel en revalidatie. De expertise van Pro-F draagt bij aan de praktische toepassing van de onderzoeksresultaten, wat leidt tot betere zorg en ondersteuning voor de sporters. Pro-F is verheugd om deel uit te maken van dit innovatieve project en kijkt uit naar de verdere ontwikkelingen en de eerste resultaten. Samen met onze partners streven we naar een hoger niveau van gezondheid en prestaties voor sporters.

Aangesloten bij: