Van bijna halve Abraham tot fysiotherapeut…

Wouter Vos heeft van januari tot de zomer van 2014 stage gelopen bij Pro-F fysiotherapie. Aan het eind van de stageperiode vragen wij de stagiaires om een stukje voor onze site te schrijven. Hieronder leest u het stuk van Wouter.

Van bijna halve Abraham tot fysiotherapeut…

 

Daar sta ik dan als 24 jarige. Tussen de eerstejaars, allemaal vers van de middelbare school tijdens mijn eerste dag van de opleiding Fysiotherapie. Deze enthousiaste en gedreven ‘broekies’ leken geen enkel probleem te hebben zich aan te passen aan het HBO. Voor mij was het anders. Het beginnen van een HBO opleiding op latere leeftijd, na een MBO studie en een fulltime baan, was een flinke omschakeling. Alhoewel ik lang en goed nagedacht had over het volgen van deze opleiding, was het volledige vertrouwen in mijn kunnen nog niet aanwezig. Ik herinner mij de momenten van mijn eerste toetsen als de dag van gister. Gespannen en zenuwachtig ging ik het lokaal in. Het ging me eigenlijk best goed af. Het vertrouwen in mezelf groeide. Toen kwam Pro-F als eerste stageplek op mijn pad. Een prettige plek met uiteindelijk een positieve eindbeoordeling. Ik rondde het eerste jaar af en vlak daarna behaalde ik mijn propedeuse. Wat een opluchting! Ik kreeg het geloof deze opleiding goed te doorlopen.

De studiejaren daarna, met verschillende stageadressen, hebben mij gemaakt tot de fysiotherapeut die ik nu ben. Zij gaven mij vertrouwen en de mogelijkheid om zelfstandig én met (top)sporters te werken. Ook zag ik de meerwaarde van mijn MBO sportopleiding: voor de groep staan en de omgang met patiënten waren geen probleem. Inmiddels in mijn laatste studiejaar, ben ik meer ontwikkeld en ervaren én weer terug op mijn eerste nest, Pro-F. Uiteraard ben ik nog lang niet uitgeleerd, maar toch is goed te zien hoe ik me als fysiotherapeut heb ontwikkeld, en daar ben ik stiekem toch wel een beetje trots op.

Wouter Vos

Aangesloten bij: