revalidatie nieuwe knie

Ervaring van een patiënt na een nieuwe knie

Op 3 juli 2014 is Roel geopereerd en heeft hij een nieuwe knie gekregen. Lees hieronder zijn ervaring.

2 weken na de operatie met 1 kruk lopen!

Donderdag 3 juli heb ik een nieuwe linker knie gekregen. De operatie is geslaagd en nu is het volgens de “experts”, een kwestie van weken rusten en vooral veel revalideren. Te beginnen in het ziekenhuis, maar daarna vooral thuis. De vraag is dan wel hoe, wanneer en met wie?

Na 2 dagen kreeg ik ontslag uit het ziekenhuis en mocht ik dus naar huis. En dan begint het pas, want ik wil zo snel mogelijk weer mobiel zijn en zonder krukken en andere hulpstukken door het leven.  Gedrevenheid, ongeduldig en onrustig zijn de kernwoorden vanaf het moment dat ik weer thuis ben. Gelukkig kan ik vanaf het begin beschikken over een professional in de persoon van Arthur Bennink, een fysio die precies begrijpt wat nodig is en niet meegaat in mijn opportunisme en ongeduld, maar exact weet wat nodig is om me weer ” op de been ” te krijgen.

Arthur van Pro-F Professionele Fysiotherapie heeft me vooraf voorbereid op de operatie door vooral het accent te leggen op de combinatie van bewegen en de spieren los houden. En dus niet therapie in een groep, maar maatwerk ! Gericht op wat ik nodig heb. Op die manier ging ik met een gerust gevoel de operatie in en dat gevoel is meer dan bewaarheid. Niet alleen lichamelijk goed voorbereid maar ook mentaal.

Maar veel belangrijker is de periode na thuiskomst. Op het moment dat ik dit schrijf is de operatie twee weken geleden uitgevoerd en zit ik buiten op de bank met nog maar 1 kruk naast me. En die kan ik ook wel aan de kant zetten want zonder krukken lukt ook al! Maar dat mag nog niet van Arthur.

Eigenlijk zou ik na de operatie naar Bad Boekelo gaan om daar tien dagen te revalideren, maar wat ben ik – achteraf – blij dat het daar vol zat. Nu ben ik aangewezen op therapie thuis welke Arthur verzorgt. Om de dag is hij er en ik moet eerlijk zeggen dat ik er elke keer weer naar uit kijk. En niet omdat het een pretje is hoor, want hij doet me verrekte veel pijn maar het helpt echt waanzinnig. Ik heb nooit geweten dat er zoveel spieren in mijn bovenbeen zitten, maar hij weet ze allemaal te vinden ………… Met als uitkomst dat ik nu dus na twee weken al met 1 kruk kan en het gevoel heb dat ik na nog eens twee weken, weer helemaal mobiel kan zijn.

Conclusie: het succes van een nieuwe knie heeft niet zo zeer te maken met het slagen van de operatie, maar veel meer met de begeleiding en vooral de persoonlijke aandacht van een professionele therapeut. En daarom gun ik alle patiënten die een nieuwe knie moeten krijgen een therapeut als Arthur !!!

Arthur zorg er voor dat binnen Pro F fysiotherapie deze aanpak uniform wordt in- en uitgevoerd want vanaf nu zal ik overal verkondigen dat er maar 1aanpak is als het gaat om de revalidatie na een knie operaties dat is die van jou/jullie

Roel Weener

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je een afspraak maken met een fysiotherapeut van Pro-F fysiotherapie klik dan op de button hieronder:

Direct afspraak maken

 

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Bericht

    Aangesloten bij: