hardlopen, voorste kruisband, operatie

Ervaring na voorste kruisband operatie

Ervaring na voorste kruisband operatie

Eind 2014 ben ik geopereerd aan mijn rechter voorste kruisband door de OCON Sportmedische kliniek te Hengelo.

Voordat ik deze operatie had ondergaan, is in overleg met Pro-F Fysiotherapie (Fysio: Esther Sessink-Top, Marco Pallencaoe en Maarten Brals) een intensief trainingsprogramma afgewerkt om zo mijn spieren optimaal te trainen. Het voordeel om getraind en fit een operatie in te gaan, is dat je sneller herstelt na een operatie aan je kniegewricht. Ik had gekozen voor een voorste kruisband reconstructie omdat ik graag weer mijn sporten/hobby’s 100% wil uitvoeren: voetbal, hardlopen en mountainbiken.

Mijn revalidatiedoel was de 5 km van de Enschede Marathon uitlopen 19 april 2015.

Vanaf 12 weken na de operatie kreeg ik eindelijk groen licht om langzaam te starten met hardlopen. Begin maart liep ik alweer 3x 10 minuten en tussendoor 2 minuten wandelen. Eind maart was dit al 2x 20 minuten  met tussendoor 1 minuut wandelen. Toen had ik voor mezelf bepaald dat ik ook wel de 10 km kon lopen op 19 april 2015.

Op 19 april 2015 was het zover: de 10 km. Ze hadden verschillende hazen ingepland. Mijn doel was rond de 45 minuten de 10 km af te leggen. Na een snelle start liep ik geruime tijd onder de 40 minuten. Op het 8 km punt werd ik bijgehaald door de 45 minuten haas.

Hier heb ik tot aan het 9 km punt mee samen gelopen. De laatste km had ik nog kracht voor een versnelling met als eindresultaat:

de 10 km in 44 minuten en 40 seconden!

Gemiddelde van 13,43 km/uur.

Volgende doel is de 15 km van de Zevenheuvelenloop binnen 1:10:00 op 15 november 2015 in Nijmegen.

Maar eerst verder trainen bij de toppers van Pro-F Fysiotherapie te Enschede!

Groeten,

Robertino Aresu

Aangesloten bij: