fitheidstest

Fitheidstest voor 65+

De afgelopen maanden heeft Pro-F fysiotherapie in samenwerking met Stichting VVVS ruim tweehonderd fitheidstesten afgenomen onder ouderen vanaf 65 jaar. De fitheidstest is onderdeel van een project dat valongevallen moet verminderen, vitaliteit en de zelfredzaamheid moet vergroten van ouderen vanaf 65 jaar.

De fitheidstest

In samenwerking met de Stichting VVVS hebben we ouderen vanaf 65 jaar getest maar de fitheidstest is voor iedereen vanaf 18 jaar beschikbaar. De test zou je kunnen zien als een APK voor het lichaam. Binnen een half uur en in zeven stappen wordt de algemene fitheid van het lichaam getest. Er wordt gekeken naar onder andere het gewicht, BMI, vetpercentage, bloeddruk, longfunctie en saturatie (zuurstofgehalte in het bloed).

Fitheidstest als uitgangspunt

De resultaten van de fitheidstest geeft een duidelijk beeld van de fitheid van het lichaam. Aan  de hand hiervan kan de fysiotherapeut tips en adviezen geven en eventueel een plan maken ter verbetering van de gezondheid. De fitheidstest bij ouderen vanaf 65 jaar gaf de deelnemers inzicht in hun eigen gezondheid en het risico op vallen. Deelnemers kregen gelijk tips en adviezen om de gezondheid te verbeteren en vallen te voorkomen.

Kosten voor een fitheidstest

Ben je aanvullend verzekerd bij Menzis dan kan je één maal per kalenderjaar een fitheidstest laten uitvoeren en wordt deze vergoed door de verzekering*. Ben je hier niet voor verzekerd dan kost het 35 euro* per fitheidstest. Kijk voor meer informatie op de website van Menzis.

*wijzigingen voorbehouden

Heb je interesse in een fitheidstest, vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

   

  Aangesloten bij: