Stage: Een warm bad vol leermomenten en enthousiasme

Het afgelopen half jaar heb ik het genoegen gehad om bij Pro-F Professionele Fysiotherapie stage te lopen. Tijdens mijn stageperiode heb ik, met Wouter en Esther als stagebegeleiders, een zeer gevarieerd programma gehad. Hierbij heb ik twee verschillende doelgroepen gezien en op fysiotherapeutisch vlak een heleboel geleerd.

Leren doe je in de praktijk

Eén van de dingen die mij in week één al meteen op is gevallen is dat je pas echt begint met leren tijdens het stage lopen. De technieken en theorie die je op school geleerd hebt blijven tot het moment dat je gaat stagelopen niets meer dan trucjes. Deze technieken worden pas wat waard als je ze op de juiste manier kan toepassen in de praktijk en aan de hand van de testen kan zeggen wat de uitkomst zegt met betrekking tot de klachten van de patiënt.

Een ander groot verschil met school en stagelopen bij Pro-F is dat de focus binnen de praktijk veel meer ligt op het lichaam in totaal en niet alleen de klacht op lokaal gebied. Binnen de praktijk worden er ook verschillende methodes toegepast zoals Neuro Kinetic Therapy en Anatomy Trains om naar de klacht te kijken waarbij het lichaam in haar totaliteit centraal staat.

Meer dan vakinhoudelijk alleen

Tijdens mijn stage lag de focus vooral op vakinhoudelijke ontwikkeling. Ik heb op het gebied van onderzoeken en behandelen dan ook heel veel geleerd en het Pro-F Performance Center bood een uitstekende locatie om alles gelijk in praktijk te brengen. Met name tijdens de behandelingen bij Wouter heb ik geleerd te kijken naar elk detail en wat dit tot gevolg kan hebben op de klacht van de patiënt.

Waar ik verder heel veel aan heb gehad tijdens mijn stage bij Pro-F is dat er naast de nodige aandacht voor vak inhoudelijke kennis ook heel veel aandacht besteed wordt aan jouw als persoon. Er wordt gekeken naar wie jij bent en waar jij je op persoonlijk vlak nog kan verbeteren. Hetgeen wat ik op dit gebied geleerd heb neem ik niet alleen mee naar mijn volgende stage en later in het werkveld, maar ook tijdens mijn dagelijks leven.

Je wordt besmet waar je mee omgaat

Tijdens mijn stage periode bij Pro-F ben ik terecht gekomen in omgeving met alleen maar mensen die houden van hun vak, super enthousiast zijn en het onderste uit de kan willen halen, ook bij mij. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik ook super enthousiast was over hetgeen waar ik mee bezig was en geen dag heb gehad dat ik geen zin had om naar stage te gaan. Het heeft mij alleen nog maar meer gemotiveerd om echt te gaan doen wat ik leuk vind en hier maximaal voor te gaan.

Aafje van Baal

stagiair fysiotherapie aafje

Aangesloten bij: