Pro-F weer terug in schaatswereld met TalentNED

Na vier jaar is Pro-F weer te vinden langs de internationale schaatsbanen met talentenploeg TalentNED.

Acht jaar lang was eigenaar en oprichter van Pro-F Professionele Fysiotherapie, Arthur Bennink, onderdeel van de medische staf van Gerard Kemkers en de commerciële schaatsploeg TVM.  Nu gaan beide mannen weer samenwerken binnen het talentenprogramma TalentNED.

TalentNED: talentenprogramma in de sport

De schaatsploeg is, met toppers als Ireen Wust en Esmee Visser, het eerste team onder de vleugels van TalentNED.  Naast deze topploeg zal er de komende tijd gewerkt worden aan verschillende talentenploegen, hierin zal jong talent de kans krijgen om in een professionele omgeving zich door te ontwikkelen. De ambitie van TalentNED is zich te committeren aan meerdere sportdisciplines, individuele sporters èn teams.

Jong professionals en meesters

Naast getalenteerde sporters krijgen ook jong professionals uit sport -ondersteunende disciplines deze kans. Denk daarbij onder andere aan trainers, coaches en fysiotherapeuten Jong professional, Lars Schulten, heeft het stokje overgenomen als getalenteerde fysiotherapeut en is namens Pro-F onderdeel van de medische staf van schaatscoach Peter Kolder. De verschillende programma’s worden ondersteund door meesters die kennis, kunde en ervaring overdragen om jonge talenten te begeleiden. “Dit maakt TelentNED een uniek concept!” aldus initiatiefnemer Arthur Bennink.

De puzzelstukjes vallen op hun plaats

Arthur Bennink: “Pro-F Professionele Fysiotherapie is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bedrijf met een hecht team die iedere dag weer kwaliteit aflevert. Dankzij dit team van therapeuten en ondersteunende medewerkers heb ik de vrijheid om mij bezig te houden met dit soort fantastische initiatieven. Het idee van een dergelijk concept spookte al tijden door mijn hoofd. Tijdens de gesprekken met Gerard Kemkers en Infestos vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Infestos, de investeringsmaatschappij die achter TalentNED zit, maakt de uitvoering ervan mogelijk. We werken hard om het volledige concept van talentontwikkeling uit te werken en operationeel succesvol te maken. De start is nu gemaakt met de schaatsploeg en de ambitie is groot dus er zullen nog vele ontwikkelingen volgen.”

Kijk voor meer informatie op de website van TalentNED

Aangesloten bij: