stage fysiotherapie covid-19

Stage tijdens COVID-19

Mijn stage tijdens COVID-19

Het afgelopen half jaar, van begin september tot eind januari, heb ik stagegelopen bij Pro-F Professionele Fysiotherapie. Ik was 3 dagen in de week aan de slag in het Pro-F Performance Center in Enschede. Gedurende mijn gehele stageperiode heeft COVID-19 een rol gespeeld waar iedereen rekening mee moest houden. Ook ik als 4e jaars student moest mij daarin aanpassen. De eerste weken (nog zonder mondkapjesplicht) waren voor mij overweldigend. Alles is nieuw en omdat de praktijk zo vooruitstrevend is, was het voor mij daarin zoeken hoe ik mijn kennis vanuit de opleiding in kon zetten. Dit maakte mij dan ook in het begin wat onzeker. De fysiotherapeuten hadden bijvoorbeeld een hele andere kijk naar de patiënt toe dan hoe ik dat aangeleerd heb gekregen. Er wordt gekeken naar de gehele keten van het lichaam, waarin een knieklacht zomaar met de heup, rug of enkel te maken kan hebben. Het schakelen hierin koste voor mij dan ook even wat tijd. Het kunnen zien van meerdere factoren die meespelen bij een klacht en die tot behandeldoelen kunnen komen, heb ik echt in de praktijk geleerd.

Veel geleerd

Door de begeleiding van verschillende fysiotherapeuten heb ik ook verschillende behandeltechnieken en ideeën gezien, die mij uiteindelijk doen vormen tot een volwaardig fysiotherapeut. De diversiteit en samenwerking met de fysiotherapeuten onderling, maar ook met de podotherapeuten en de hartrevalidatie vanuit het MST, heeft mij meer kennis en ervaring gebracht om patiënten nog gerichter te kunnen helpen. Ik ben er ook achter gekomen dat het samenwerken met verschillende disciplines, wat Pro-F laat zien, ervoor zorgt dat patiënten sneller geholpen kunnen worden.

Topsport begeleiding

Vanwege COVID-19 heb ik niet mee kunnen lopen bij de jeugd van FC Twente, dit om het risico van verspreiding bij de voetballers te verkleinen. Toch heb ik een aantal gemotiveerde sporters in de praktijk gezien die voor revalidatie of herstel kwamen trainen onder begeleiding. Het begeleiden van de sporters heeft mij sterker gemaakt in het coachen en uitleggen van de oefeningen. Ik ben dan ook blij dat ik ondanks COVID-19 onwijs veel heb mogen zien en meemaken in de praktijk en dat het werken als fysiotherapeut mij nog meer interesseert als dat het voor mijn stage deed.

Kick van Beek

Aangesloten bij: