Ella Peddemors

Revalideren is vooral een mindset

Het is bijna een jaar gelden dat Ella Peddemors, speelster van FC Twente Vrouwen, geblesseerd raakte aan haar knie. Een lange periode van revalideren volgde. Op dit moment traint ze weer volop met het team mee en maakt ze haar eerste wedstrijdminuten. Hoe ze terugkijkt op de afgelopen periode lees je in deze blog.

Teleurstelling omzetten in positieve energie

Ella heeft de mentaal zware periode weten om te zetten in positieve energie en er veel van geleerd. Ella ”De blessure ontstond tijdens de training bij een partijtje 11 tegen 11. Ik wilde naar de bal toe rennen en tijdens het draaien ging ik door m’n knie. Het is in het begin vervelend om te horen dat je een blessure hebt die niet met een paar behandelingen over is maar een lange tijd gaat duren. Maar bij Pro-F voelde ik me gelijk op de juiste plek. Ik ben goed begeleid en heb met fijne mensen samengewerkt. Daar ben ik heel blij mee. Uiteindelijk ben ik er sterker uit gekomen denk ik en heb ik veel geleerd in deze periode. Daar ben ik blij mee”.

Kleine doelen stellen

Tijdens een revalidatie van 9 maanden ga je door verschillende fases. Iedere fase heeft zijn eigen doel om naar toe te werken. Ella ”Tijdens de revalidatie gaat het om de kleine stapjes die je zet, zoals fietsen en hardlopen, wat uiteindelijk iets moois oplevert.” Een groot deel van de revalidatie heeft Ella samen met FC Twente speler Vaclav Cerny. Ella: “Zo’n revalidatieproces doorlopen met iemand die in hetzelfde schuitje zit is fijn, we hebben veel aan elkaar gehad. Je sleept elkaar er doorheen”.

Persoonlijke topprestatie

Weer volledig meetrainen met haar team is een persoonlijke topprestatie met als kerst op de taart de eerste speelminuten. Ella: “Daarnaast train ik af en toe ook nog voor mezelf. Ik doe dan een krachttraining om bij te houden wat ik opgebouwd heb. Dat zijn voor mij extra trainingen naast mijn veldtraining.

Tip

Tot slot, Ella; “Wat ik andere (top)sporters kan adviseren is vooral hard te werken en vol te houden! Maar ook geduldig zijn en niet te gehaast alles willen doen is erg belangrijk. Revalideren is vooral een mindset”.

 

 

Aangesloten bij: