ralph speerstra sport revalidatie

De overstap van FC Twente naar Pro-F

Na ruim 13 jaar werken bij FC Twente ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. De stap naar Pro-F Professionele Fysiotherapie is een zeer bewuste keuze geweest. De ambitie en werkwijze van Pro-F sluiten aan bij mijn visie op fysiotherapie. En het nieuwe Pro-F Performance Center is een toplocatie voor het begeleiden van patiënten en sporters!

Ervaring bij FC Twente

Bij FC Twente heb ik op verschillende posities gewerkt. Zowel bij het 1ste elftal als bij de voetbalacademie met talentvolle jeugdspelers. Bij het eerste elftal heb ik intensief samengewerkt met professionele voetbalspelers en lag de focus voornamelijk op preventie. Daarnaast heb ik geleerd wat er van een professionele voetbalspeler wordt gevraagd. Het revalideren van geblesseerde spelers is een onderdeel waar ik mij de afgelopen jaren veel mee bezig heb gehouden. Het totale traject begeleiden, van de eerste dag blessure tot aan het terugkeren naar de groepstrainingen, is iets waar mijn passie ligt.

Revalidatie specialist

In de 13 jaar bij FC Twente heb ik veel en verschillende blessures voorbij zien komen. De meest voorkomende blessures zijn; spierblessures aan hamstrings en bovenbenen en daarnaast veel knie en enkel blessures. Het revalideren van blessures aan de onderste extremiteit van dag 1 tot en met Return to Train (volledige groepstraining) is mijn specialiteit.

De praktijk

Mijn kennis en ervaring, met betrekking tot het werken in de topsport, wil ik vanaf januari 2018 gaan gebruiken om patiënten te begeleiden bij Pro-F. Of het nou voetbalspelers, breedte sporters, topsporters, amateursporters of recreanten met een duidelijke doelstelling, iedereen is bij mij in goede handen.

Binnen Pro-F bestaat de mogelijkheid om patiënten multi-disciplinair te behandelen, om het gezondheidsprobleem grondig aan te pakken vanuit verschillende hoeken. Aan de hand van persoonlijke doelstelling een behandelplan en trainingsprogramma op stellen, zodat de patiënt inzicht krijgt het eigen behandeltraject.

Sportspecifieke revalidatie

Onderscheidend zullen ook de sportspecifieke revalidatie zijn voor voetbalspelers. De stap van kracht- en coördinatietrainingen naar terugkeer naar groepstrainingen is vaak te groot en leidt tot nieuwe blessures of een herblessures. De sportspecifieke revalidatie voor een voetbalspeler op het veld, is essentieel voor een succesvolle terugkeer naar de sport. Voordat een voetbalspeler zal terugkeren naar volledige groepstraining, zal hij of zij een aantal specifieke testen uitvoeren en moeten voldoen aan duidelijke, vooraf opgestelde, criteria.

Vol energie een nieuwe uitdaging

Het werken bij Pro-F is een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met het team van Pro-F wil ik mij toespitsen op het revalideren van patiënten en sporters met acute en slepende blessures, om verantwoord terug te keren naar het gewenste sportniveau. Je bent van harte welkom op de nieuwe toplocatie: het Pro-F Performance Center.

Ralph Speerstra

Wil je een afspraak inplannen met Ralph? Kijk dan in zijn online agenda of bel 053 – 851 06 94

Direct afspraak maken

 

 

 

Aangesloten bij: