Fitte mama’s tijdens de zwangerschap

Terugkijken op een succesvolle periode

Vanmorgen zat ik terug te bladeren door de gegevens van de afgelopen jaren dat we onze zwangerschapstraining geven en ik zie hoeveel moeders er al mee hebben gesport bij ons en hoeveel babietjes met sportieve moeders er sinds 2011 zijn geboren : wat vind ik het toch LEUK om dit te doen!! En wat ben ik dankbaar dat al deze moeders ons het vertrouwen hebben gegeven om ze te mogen begeleiden in zo’n bijzondere periode! Heel blij word ik ook van de volgende quotes van een paar ervaringen die we hebben teruggekregen:

‘Door de training voel ik me stabieler en krachtiger in mijn eigen lijf’

‘De bevalling was best pittig, maar ik heb de opgebouwde conditie van de trainingen heel goed kunnen gebruiken!’

‘Wat voelt het fijn om zo fit de bevalling tegemoet te gaan!’

Zonder risico’s trainen

Door de training hoop ik bij te kunnen dragen aan een hele bijzondere tijd, door meer inzicht in je eigen lijf te hebben kun je hele bewuste en verantwoorde keuzes maken. Dat is ‘gewoon’ al heel prettig om te kunnen, maar zéker tijdens de periode rondom zwangerschap, waar er zoveel (al dan niet nieuwe) indrukken op je af komen. Ook als je al (beginnende) rugklachten hebt, kun je door te trainen meer controle kijgen, o.a. door meer kennis te krijgen en te weten welke bewegingen en activiteiten de klachten kun verminderen of verergeren. Dit kan zorgen voor een groter gevoel van zelfvertrouwen. Als fysiotherapeuten zijn wij, Tjitske en ik, heel goed in staat om duidelijke uitleg te geven waarop je precies moet letten, zodat je zonder risico’s kunt trainen tijdens de zwangerschap.

Sinds het begin van ons programma in 2011 heb ik zelf mijn tweede en derde zwangerschap mee mogen maken en wat was het ook leuk (en fijn!!) om zélf de effecten van de training te merken. Voor mij waren die, ten opzichte van mijn eerste zwangerschap: géén rugklachten, veel minder gewichtstoename, doorwerken tot aan mijn geplande verlof en een energiek gevoel. Ook als ik soms wat meer motivatie nodig had om naar de training te gaan (na een werkdag en met een energieke peuter of kleuter in huis was het soms best verleidelijk om op de bank te ploffen als het kon!!), liep ik altijd met méér energie en een goed gevoel de deur uit!

Het geven van de trainingen maakt me nog steeds altijd heel vrolijk. Naast mijn werk in de praktijk als manueeltherapeut, waar ik overigens ook zwangere vrouwen begeleid en behandel, is het een ontzettend leuke afwisseling om de groepen te begeleiden. Ik hoop altijd dat mensen die bij ons trainen zich ‘veilig’ voelen, het fijn en gezellig vinden om te komen, goed geïnformeerd worden en ook nét als ik tijdens mijn eigen zwangerschappen, weer met energie en méer zelfvertrouwen de deur uitlopen aan het eind van het uur dat ze bij ons zijn geweest!

We blijven in ontwikkeling

Sinds het begin zijn er steeds ontwikkelingen geweest, bijvoorbeeld sinds dit jaar de samenwerking met Trifora, waardoor we ook de mogelijkheid hebben om, naast het gebruik maken van hun zaal, af en toe het zwembad in te gaan! En Tjitske en ik blijven werken aan de ontwikkeling van ons programma, waardoor we een verantwoord trainingsschema kunnen opstellen, waarin iedereen die nu en in de toekomst bij ons meedoet haar eigen doelen kan halen. (denk aan: conditie behouden en/of opbouwen/fit blijven voelen/meer actieve stabiliteit krijgen/rugklachten voorkomen/met andere zwangeren sporten/etc.etc.)

Ik hoop op deze manier samen met Tjitske in de toekomst met nét zoveel enthousiasme nog héél veel meer lieve, leuke, actieve, gezellige en sportieve (toekomstige) moeders te mogen begeleiden!!

Esther Sessink-Top

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier of bel 053-8510694. Lees hier meer over fysiotherapie tijdens de zwangerschap en de zwangerschapscursus op onze site.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

   

  Aangesloten bij: