zwangerschap denise

Ervaring tijdens zwangerschap

Voor de zwangerschap altijd actief

Voor mijn zwangerschap, volgde ik altijd hiphop-lessen en ging ik af en toe naar de sportschool (helaas minder dan ik zou willen). Toen ik eenmaal zwanger was, durfde ik weinig intensief te sporten. Ik was bang dat ik verkeerde oefeningen ging doen of ze niet goed uitvoerde met als gevolg dat ik er chronische klachten aan over zou houden. Maar stilzitten was ook geen optie!

Zwangerschapscursus, goede voorbereiding

Dus ben ik –na het bereiken van de 12 weken- direct begonnen met de zwangerschapsgym van Pro-F fysiotherapie. Het stelde me gerust dat Esther onze houding in de gaten hield, ons corrigeerde waar nodig, maar ons ook mentaal voorbereide op de bevalling. Met de theoretische lessen, zoals die van de lactatiekundige werd onze kennis bijgespijkerd. Met een eerste kindje op komst, komt er toch veel op je af en blijft het een verrassing wat er allemaal komen gaat.

Klachtenvrij de zwangerschap door

Gedurende de zwangerschap, had ik vrij weinig last van zwangerschapskwaaltjes, maar door het slapen op mijn zij en een hectische periode op werk hadden mijn bekken, schouders en rug het zwaar te verduren. Door wekelijkse bezoekjes aan de manueel therapeut (wederom Esther) en thuis oefeningen te doen, heb ik blijvende ‘schade’ kunnen voorkomen en ben ik na de bevalling snel hersteld!

Nu, vier maanden na de bevalling, werk ik nog steeds samen met de fysiotherapeut om weer fit(ter) te worden.

Denise Emot

Trotse moeder van Mason

(fotografie door Nadi Zoetebier)

Wil je een afspraak met één van de therapeuten of heb je vragen? Maak online een afspraak of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Direct afspraak maken

 

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Bericht

    Aangesloten bij: