Als oorontsteking niet de oorzaak is

Als je dochter last heeft van oorpijn en haar gehoor is minder geworden, dan ga je naar de huisarts. Dat is wat Petra ook heeft gedaan met haar dochter toen deze klachten zich voordeden. “Volgens de huisarts was het een middenoorontsteking maar die conclusie gaf mij geen bevredigend gevoel. Mijn dochter heeft nooit eerder problemen gehad met haar oren, laat staan een oorontsteking. Ik had zelf sterk het idee dat er iets anders was, wat de klachten veroorzaakten” aldus Petra. “Ze is kort geleden gevallen en sindsdien hoorde ik haar over oorpijn en doofheid klagen. Zelf kon ik de link met de val en de klachten niet verklaren maar voor mijn gevoel had het wél met elkaar te maken”.

De impact van een val

Zelf onder behandeling bij Tomas, fysiotherapeut en osteopaat in opleiding bij Pro-F fysiotherapie, besprak ze de situatie van haar dochter. Tomas gaf aan dat dit wel degelijk met elkaar te maken kon hebben en kon een begrijpelijke uitleg geven.

Tomas: “Een klap op je hoofd kan er voor zorgen dat zenuwen en zenuwbanen in je hoofd een druk ondervinden. Als deze druk niet verdwijnt ontstaat er een constante spanning die het signaal van de organen, in dit geval het oor, belemmert.”

Spanning rond de schedel

De behandeling bestond uit een zachte techniek gericht op de botstukken en schedelnaden van het hoofd, waarbij de spanning in en rond de schedel wordt verminderd. Dit is een osteopathische behandelmethode die in bepaalde specifieke gevallen gelijk resultaat biedt. Daarnaast werd gekeken of andere delen van het lichaam een onderhoudende invloed hadden op de klachten. Het gehoor van Petra’s dochter was de week na de behandeling gelijk beter en de pijnklachten rond het oor waren sterk verminderd.

Petra; “Ik ben zo blij dat Tomas haar heeft kunnen helpen en dat de behandeling zo snel aangeslaan is, helemaal fantastisch. Als ik zelf niet onder behandeling was geweest van Tomas had ik nooit geweten dat osteopathie de oplossing was geweest voor de klachten van mijn dochter. Tomas, bedankt”.

 

Aangesloten bij: