schouderklachten zwaar werk

Schouderklachten door zwaar werk

Jeffrey (28 jaar) vroeg veel van zijn lichaam met een werkweek van 60 uur en fysiek zwaar werk. Dit resulteerde in schouderklachten en een continue zenuwpijn die uitstraalde naar zijn arm. Jeffrey; “Een goede nachtrust was niet meer vanzelfsprekend en ik werd vervolgens wakker met tintelingen in mijn hand. Naast de nachtrust beïnvloedde het mijn dagelijks leven. Werken deed ik met pijn en moeite.“ Laat staan zijn hobby uitoefenen. Klarinet en trompet spelen ging niet meer omdat hij het instrument door de schouderklachten niet meer kon vasthouden.

Fysiotherapie in plaats van pijnstillers bij schouderklachten

Pijnstillers hielpen niet voldoende en Jeffrey zocht een jaar geleden hulp bij de fysiotherapeut. Hij sportte al bij Sportcentrum Vondersweijde en kwam terecht bij Jonne van Pro-F Professionele Fysiotherapie. Jonne is begonnen met symptoombestrijding en het behandelen van schouder, rug en nek. Om de belastbaarheid van het lichaam te vergroten zijn ze aan de slag gegaan in de oefenzaal van Vondersweijde. Door het trainen van onder andere de rugspieren werd er gewerkt aan een goede houding. Hierdoor kon hij het zware fysieke werk beter uitoefenen en werd de belasting op de schouder verminderd. Dit resulteerde in minder pijn.

Nu weer topprestaties leveren

Het trainen doet hij inmiddels zelfstandig en de schouderklachten zijn zo goed als verdwenen. “Na zware inspanning komt de pijn nog wel eens terug maar dit duurt nooit lang. Ik heb geen fysiotherapie meer nodig en kan weer naar hartenlust muziek spelen!” aldus Jeffrey.

Betrokken en begaan

Jeffrey; “Ik heb Jonne ervaren als een erg betrokken therapeut. Hij was altijd erg begaan en geïnteresseerd. Hij keek niet alleen naar de fysieke klacht maar de intermenselijke kant kwam ook vaak te sprake.”

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Bericht

    Aangesloten bij: