Knieartrose

Fysiotherapie helpt je verder

“Het hoort bij je leeftijd” of “je moet ermee leren leven”,  zijn niet de antwoorden die je wilt horen als je last hebt van een versleten knie! De klacht van knieartrose wordt veroorzaakt doordat het kraakbeen in het kniegewricht dunner wordt. Hierdoor wrijven de botuiteinden tegen elkaar, wat zorgt voor een pijnlijke knie of knieholte. De pijn kan zelfs uitstralen naar het bovenbeen. Wanneer je na een periode van rust weer wilt bewegen, voelt de knie stijf aan. Een ‘nieuwe knie’ kan de oplossing zijn, maar in sommige gevallen hoeft de knie niet geopereerd te worden.

balans tussen belasting en belastbaarheid

Als opereren (voorlopig) geen optie is, blijft de vraag; wat te doen aan de pijn- en stijfheidsklachten? Om te beginnen is het belangrijk om de balans tussen belasting en belastbaarheid te verbeteren. Om de belastbaarheid van de knie te vergroten, is het van belang om omliggende spieren te trainen, in dit geval de bovenbeenspieren. Als dit te veel pijn veroorzaakt, moeten de oefeningen worden aangepast zodat de spieren wel sterker worden en de knie wordt ontzien. Hydrotherapie, oefentherapie in het water, kan hierbij een uitkomst bieden. Het lichaamsgewicht wordt dan gedragen door het water, waardoor de druk op het kniegewricht wordt verminderd. In het Pro-F Performance Center beschikken we over een 1,40 meter diep zwembad waar dit mogelijk is.

onze therapeuten

Tiemen Onstein Tiemen Fysiotherapeut
Jesse Klomp Jesse Fysiotherapeut
Richelle Weenders Richelle Fysiotherapeut

het lichaam als één geheel

Bij Pro-F Professionele Fysiotherapie zien we het lichaam als één geheel waarbij alles met elkaar verbonden is. Daarom moet er goed gekeken worden naar de stand van het been en de heupen. Een juiste houding ontlast het deel van de knie waar het kraakbeen is aangetast en vermindert de pijn. Een juiste houding is ook van belang om andere klachten te voorkomen. Doordat het lichaam automatisch de pijnlijke knie wil ontlasten, treedt er compensatie gedrag op. Om pijn te vermijden, ga je anders lopen. Dit kan op termijn rug- en nekklachten veroorzaken. Door niet alleen naar de knie, maar ook naar de rest van het lichaam te kijken, werken we aan een langdurig positief resultaat.

iedereen zijn eigen topprestatie

Kortom, er is wel degelijk iets te doen aan een versleten knie. Je kunt de slijtage niet terugdraaien, maar de pijn en stijfheidsklachten zijn te verminderen. Middels een op-jouw-lijf-geschreven behandelplan gaan we samen aan de slag en helpen we jouw bewegingsdoelen te realiseren.

 • Individueel behandelplan
 • Focus op wat jij wil bereiken
 • Multidisciplinaire aanpak

 

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F Actueel

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  vkb revalidatie voetbal ervaring
  Knieklachten

  Ervaring VKB revalidatie

  Voetbal en sport in het algemeen loopt als een rode… Lees verder

  Nieuws

  Topsportcomplex op Diekman

  ENSCHEDE – FC Twente wil in 2024 het nieuwe topsportcentrum… Lees verder

  Cariere bij Pro-F

  De (natte) droombaan

  De (natte) droombaan Toen iemand benoemde dat ik wel een… Lees verder

  Knieklachten

  Promotie van Wouter Welling

  Promotie van Wouter Welling aan de Rijksuniversiteit van Groningen; ‘de… Lees verder

  Ella Peddemors
  Ervaringen

  Revalideren is vooral een mindset

  Het is bijna een jaar gelden dat Ella Peddemors, speelster… Lees verder

  Nieuws

  Wouter Welling naar Enschede

  Per 1 januari zal Wouter Welling ons team komen versterken…. Lees verder

  FC Twente Vrouwen
  Nieuws

  Medische begeleiding FC Twente Vrouwen

  Medische begeleiding FC Twente Vrouwen De FC Twente vrouwen doen… Lees verder

  Cariere bij Pro-F

  Samenwerking met FC Twente/ Heracles Academie verlengd

  FC Twente/ Heracles Academie ook de komende jaren voorzien van… Lees verder

  stage fysiotherapie covid-19
  Nieuws

  Stage tijdens COVID-19

  Mijn stage tijdens COVID-19 Het afgelopen half jaar, van begin… Lees verder

  Aangesloten bij: