Frozen Shouder

Een frozen shoulder kan zonder aanleiding ontstaan maar kan ook een gevolg zijn van een (slijmbeurs)ontsteking. Door de ontsteking ontstaat er een verkleving van het schouderkapsel wat pijn veroorzaakt en tevens gepaard gaat met een bewegingsbeperking van de schouder. De pijn kan uitstralen naar nek en arm.

Onze therapeuten

ben-reeders Ben Manueel Therapeut
esther-sessink-1-e1539173276458 Esther Manueel Therapeut
tjitske-fysiotherapie-enschede Tjitske Fysiotherapeut
coen-tartan-1-e1539171890351 Coen Fysiotherapeut

Frozen shoulder en fysiotherapie

In de laatste fase, de ontdooiingsfase, kan de fysiotherapeut ook het meest betekenen door onder andere het mobiliseren van de arm. Er is begrijpelijker wijze een angst voor pijn bij bewegen en ook daar kan de fysiotherapeut in begeleiden en ondersteunen. Door de afgenomen beweeglijkheid van de schouder kan er sprake zijn van spierafname. Door onder begeleiding van een fysiotherapeut deze spieren te trainen kunnen ze weer verstevigd worden.

In eerdere fases kan de fysiotherapeut advies geven om op een verantwoorde manier te blijven bewegen en daarmee ook andere klachten te voorkomen. Het is belangrijk om in iedere fase de Frozen Shoulder proberen te blijven bewegen binnen de pijngrens. De pijn en bewegingsbeperking zijn door de fysiotherapeut niet te verhelpen.

Helaas gaat er bij een deel van de patiënten de klacht nooit volledig weg en zal er een beperking in beweging aanwezig blijven. Ook kan het zo zijn dat er bij de eindgrens van het bewegen pijn blijft ontstaan. 12 tot 30 procent van de patiënten met een Frozen Shoulder aan de ene kant krijgt binnen enkele jaren ook klachten aan de andere arm.

FROZEN SHOULDER, EEN CHRONISCHE AANDOENING

De vergoeding, voor behandeling van de fysiotherapeut aan een Frozen Shoulder, verloopt vanuit de basisverzekering omdat de klacht op de Chronische lijst fysiotherie staat* lees hier meer over op de pagina www.pro-f.nl/de-chronische-lijst-fysiotherapie/ Let op, dit kan ieder jaar anders zijn dus informeer vooraf bij je zorgverzekering of de website van Ministerie van Volksgezondheid.

Een Frozen shoulder komt overwegend meer voor bij vrouwen tussen 40 en 70 jaar, diabetes patiënten en patiënten met een schildklierafwijking wat doet vermoeden dat het met de hormoonhuishouding te maken kan hebben. Maar ook mensen met de Ziekte van Parkinson hebben een verhoogd risico.

 

Specifieke vragen voor jouw situatie?
Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel 053-8510694

Ik had een aantal maanden last van mijn schouder en kon bijna mijn blouse of jas niet meer aan doen en ging naar Pro-F om er naar te laten kijken. Na een aantal behandelingen hebt ik geen last meer van mijn schouder en ben zeer tevreden over pro-f Fysiotherapie.

Albert Wind

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F Actueel

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  Nieuws

  Verlenging samenwerking

  FC Twente en Pro-F Fysiotherapie Versterken Samenwerking FC Twente verlengt… Lees verder

  Stage

  Stage bij Pro-F

  Mijn Tijd bij Pro-F Fysiotherapie Carmen van Haastert, een enthousiaste… Lees verder

  Nieuws

  Pro-F start innovatief onderzoek met FC Twente en partners

  Pro-F werkt samen met FC Twente, Demcon Johan Sports, Provispo… Lees verder

  Nieuws

  Topsportcomplex op Diekman

  ENSCHEDE – FC Twente wil in 2024 het nieuwe topsportcentrum… Lees verder

  Cariere bij Pro-F

  De (natte) droombaan

  De (natte) droombaan Toen iemand benoemde dat ik wel een… Lees verder

  Knieklachten

  Promotie van Wouter Welling

  Promotie van Wouter Welling aan de Rijksuniversiteit van Groningen; ‘de… Lees verder

  Nieuws

  Wouter Welling naar Enschede

  Per 1 januari zal Wouter Welling ons team komen versterken…. Lees verder

  FC Twente Vrouwen
  Nieuws

  Medische begeleiding FC Twente Vrouwen

  Medische begeleiding FC Twente Vrouwen De FC Twente vrouwen doen… Lees verder

  Cariere bij Pro-F

  Samenwerking met FC Twente/ Heracles Academie verlengd

  FC Twente/ Heracles Academie ook de komende jaren voorzien van… Lees verder

  Aangesloten bij: