Duursportlab

Voor (top)sport performance

Heb je klachten tijdens het hardlopen of fietsen, bijvoorbeeld knieklachten tijdens of na de training? Ben je van plan om een (nieuw) trainingsschema op te pakken en wil je juist blessures voorkomen? Of wil je prestatie verbeteren zoals bijvoorbeeld de loopafstand vergroten of het tempo verhogen? Binnen het duursportlab worden testen en metingen gedaan om jou goed te kunnen adviseren.

hardlopen, wielrennen of mountainbiken

Bij hardlopers wordt bijvoorbeeld een loopanalyse gedaan en bij wielrenners een fietspositie-analyse. Aan de hand van de test en metingen wordt duidelijk waar ondersteuning of aanpassing nodig is, wat resulteert in bruikbare tips, adviezen, oefeningen of training;- loopschema’s.

 • Objectieve metingen
 • Individueel advies
 • Multidisciplinaire samenwerking

 

Specifieke vragen voor jouw situatie?
Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel 053-8510694

 

Super geholpen door Wouter met het afstellen van mijn racefiets en opstellen trainingsschema om de Stelvio te gaan beklimmen!

Bert

CONSULT PODOTHERAPIE

Voor het onderzoek van de voeten werken we samen met de podotherapeuten van ProKinesis. De podotherapeut is een echte voet-specialist. Bij een consult bij de podotherapeut vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Hierbij wordt de voetfunctie manueel getest en de statiek en dynamiek van de voetgewrichten uitgebreid onderzocht. Door middel van een plantaire drukmeting krijgt de hardloper in een indruk van de voetbelasting. Met een sensor die een gyroscoop, inclinometer en accelrometer bevat worden biomechanische metingen tijdens het lopen uitgevoerd. Videoanalyse van het beweegpatroon middels high-speed video geeft educatieve ondersteuning en kan samenhangende patronen in de bewegingsketen identificeren vanuit de voet en/of heup. Aan de hand van een verzamelde data wordt een advies voor schoeisel en eventuele inlegzolen gegeven. Inlegzolen zijn met name een uitkomst wanneer er al klachten bestaan.

LOOPANALYSE MET XSENS EN 360° CAMERA SYSTEEM

Met de meest geavanceerde techniek kunnen wij op een objectieve manier jouw looppatroon in kaart brengen. Wij verzamelen data van verschillende gewrichten (enkel, knie, heup) en geven je een advies met betrekking tot je looptechniek. Ook wordt de stand van je voeten uitgebreid geanalyseerd.

INSPANNINGSTEST

(met adem/gas analyse voor bepaling trainingszones en/of VO2max)
Middels een inspanningstest met adem/gas analyse kunnen jouw trainingszones worden bepaald. Zo kan je optimaler en efficiënter trainen. Tijdens de test wordt de belasting geleidelijk opgevoerd in een stappen protocol, tot maximale inspanning. Zo kunnen wij op een nauwkeurige manier jouw aerobe en anaerobe drempel bepalen. Ook kunnen we je specifieke trainingsadviezen geven, aan de hand van drempelwaarden.

Onze specialisten in de sport

gea pril Gea Sportfysiotherapeut
Wouter Welling Wouter Bewegingswetenschapper
ralph-speerstra-sportfysiotherapeut Ralph Sportfysiotherapeut

TESTEN FYSIEKE VOORWAARDEN

Met het testen van fysieke voorwaarden maken we een persoonlijke sterkte/zwakte analyse van jouw lichaam. Hierbij testen we al jouw grondmotorische eigenschappen: zoals lenigheid, mobi­liteit, spierkracht, coör­dinatie en ­stabiliteit. Door middel van nauwkeurige metingen kunnen we links/rechts verschillen in kaart brengen. Dit is essentieel ter preventie van blessures. Ook krijg je een uitgebreide rapportage mee naar huis, met specifieke oefeningen passend bij jouw resultaten.

TRAININGSADVIES

Werk je toe naar een specifiek doel zoals bijvoorbeeld een halve marathon? Dan is een trainingsadvies op maat echt iets voor jou. Op basis van jouw resultaten kunnen wij een trainingsschema voor je samenstellen. Op deze manier werk je op een verantwoorde manier toe naar jouw doel.

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

contactformulier

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F ACTUEEL

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  Stage

  Stage bij Pro-F

  Mijn Tijd bij Pro-F Fysiotherapie Carmen van Haastert, een enthousiaste… Lees verder

  Performance Lab

  Duursportlab in de praktijk

  Dit zijn Maikel Caarels (podotherapeut) en Wouter Welling (bewegingswetenschapper). Vanuit… Lees verder

  Ervaringen

  Gemotiveerd blijven is de uitdaging!

  Demotiverende klachten Stefan is in 2020 begonnen met hardlopen nadat… Lees verder

  Performance Lab

  Blessurevrij trainen voor de Enschedese Marathon

  Op zondag 24 april gaan weer duizenden mensen meedoen met… Lees verder

  Ervaringen

  Halve marathon lopen na auto-ongeluk

  Aanstaande zondag 24 april wordt de Enschedese Marathon weer gehouden…. Lees verder

  Aangesloten bij: