Duursportlab

Performance

Heb je klachten tijdens het hardlopen of fietsen, bijvoorbeeld knieklachten tijdens of na de training? Ben je van plan om een (nieuw) trainingsschema op te pakken en wil je juist blessures voorkomen? Of wil je prestatie verbeteren zoals bijvoorbeeld de loopafstand vergroten of het tempo verhogen? Binnen het duursportlab worden testen en metingen gedaan om jou goed te kunnen adviseren.

Binnen het Duursportlab worden testen en metingen gedaan om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de sporter. Dankzij een multidisciplinaire aanpak wordt er vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de voorwaarden die een sporter nodig heeft om een topprestatie te kunnen leveren. Onderdelen daarvan zijn stabiliteit, flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen, maar ook schoeisel, zolen en fietsafstelling kunnen in sommige gevallen belangrijk zijn. De specialisten van het Duursportlab zoals de (sport)fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en/of een podotherapeut kijken naar beperkingen en disbalans in het lichaam. Dit kan voor iedere willekeurige sport zijn. Er wordt per sport gekeken welke sportspecifieke test van toegevoegde waarde is. Bij hardlopers wordt bijvoorbeeld een loopanalyse gedaan en bij wielrenners een fietspositie-analyse. Aan de hand van de test en metingen wordt duidelijk waar ondersteuning of aanpassing nodig is, wat resulteert in bruikbare tips, adviezen, oefeningen of training;- loopschema’s.

Performance pakketten en prijzen

Omschrijving:
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Loopanalyse
Xsens en 360°
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Consult podotherapie
Excl. inlegzolen
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Testen fysieke waarden
Kracht en mobiliteit
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Inspanningstest
trainingszones en/of VO2max
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Rapportage
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Advies
incl. trainingsschema
Elite
Pro
Premium
Basic
Omschrijving:
Prijs:
Elite
€ 299,-
Pro
€ 260,-
Premium
€ 109,50
Basic
€ 59,50

Loopanalyse met Xsens en 360° camera systeem

Met de meest geavanceerde techniek kunnen wij op een objectieve manier jouw looppatroon in kaart brengen. Wij verzamelen data van verschillende gewrichten (enkel, knie, heup) en geven je een advies met betrekking tot je looptechniek. Ook wordt de stand van je voeten uitgebreid geanalyseerd.

Consult podotherapie

De podotherapeut is een echte voet-specialist. Bij een consult bij de podotherapeut vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Hierbij wordt de voetfunctie manueel getest en de statiek en dynamiek van de voetgewrichten uitgebreid onderzocht. Door middel van een plantaire drukmeting krijgt de hardloper in een indruk van de voetbelasting. Met een sensor die een gyroscoop, inclinometer en accelrometer bevat worden biomechanische metingen tijdens het lopen uitgevoerd. Videoanalyse van het beweegpatroon middels high-speed video geeft educatieve ondersteuning en kan samenhangende patronen in de bewegingsketen identificeren vanuit de voet en/of heup. Aan de hand van een verzamelde data wordt een advies voor schoeisel en eventuele inlegzolen gegeven. Inlegzolen zijn met name een uitkomst wanneer er al klachten bestaan.

Testen fysieke voorwaarden

Met het testen van fysieke voorwaarden maken we een persoonlijke sterkte/zwakte analyse van jouw lichaam. Hierbij testen we al jouw grondmotorische eigenschappen: zoals lenigheid, mobi­liteit, spierkracht, coör­dinatie en ­stabiliteit. Door middel van nauwkeurige metingen kunnen we links/rechts verschillen in kaart brengen. Dit is essentieel ter preventie van blessures. Ook krijg je een uitgebreide rapportage mee naar huis, met specifieke oefeningen passend bij jouw resultaten.

Inspanningstest

met adem/gas analyse voor bepaling trainingszones en/of VO2max

Middels een inspanningstest met adem/gas analyse kunnen jouw trainingszones worden bepaald. Zo kan je optimaler en efficiënter trainen. Tijdens de test wordt de belasting geleidelijk opgevoerd in een stappen protocol, tot maximale inspanning. Zo kunnen wij op een nauwkeurige manier jouw aerobe en anaerobe drempel bepalen. Ook kunnen we je specifieke trainingsadviezen geven, aan de hand van drempelwaarden.

Trainingsadvies

Werk je toe naar een specifiek doel zoals bijvoorbeeld een halve marathon? Dan is een trainingsadvies op maat echt iets voor jou. Op basis van jouw resultaten kunnen wij een trainingsschema voor je samenstellen. Op deze manier werk je op een verantwoorde manier toe naar jouw doel.

Kosten

De bovengenoemde kosten zijn niet te declareren bij de zorgverzekering.

Wouter Welling

Wouter

Bewegingswetenschapper
gea pril

Gea

Sportfysiotherapeut
maikel caarels

Maikel

Podotherapeut

Ervaringen met het Duursportlab

Lees de artikelen hieronder: