Beoordeling van patiënten in 2015

Kwaliteit en transparantie in de zorg.

Pro-F fysiotherapie staat voor kwaliteit en transparantie in de zorg.  Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we de input van onze patiënten nodig. Hoe wordt de zorg binnen onze praktijk beleeft? Om daar achter te komen maken we gebruik van de vragenlijst, ontwikkeld door Qualiview. Hiermee verzamelen we de beoordeling van patiënten op meerdere thema’s. Onder het certificaat lees je meer over de thema’s. Echter, naast de thema’s wordt er ook een algemene beoordeling gevraagd. Dit is een rapportcijfer van 0 tot 10.  We verzamelen data op behandelaarniveau (per fysiotherapeut), waardoor we heel goed inzichtelijk kunnen maken hoe een behandelaar scoort en waar het verbeterpotentieel zit.

Certificaat voor een praktijk met zorg

De beoordeling van patiënten heeft ons het volgende certificaat opgeleverd:

beoordeling van patienten qualiview

Toelichting van thema’s:

NET PROMOTER SCORE: De Net Promoter Score is de mate waarin de praktijk positief of negatief wordt aanbevolen door patiënten. De methode onderscheidt `Promoters`, `Passief tevredenen` en `Criticasters`.
ALGEMENE BEOORDELING: De algemene beoordeling geeft het gemiddelde cijfer weer op de vraag: Welk cijfer geeft u uw fysiotherapeut? Dit cijfer is een algemeen rapportcijfer dat uw patiënten uw praktijk geven.
INFORMATIEVOORZIENING: Dit thema bestaat uit een aantal vragen over de manier en ervaren kwaliteit van de informatievoorziening aan patiënten voor en tijdens de behandeling.
ERVAREN BEJEGENING: Dit thema bevat vragen met betrekking tot de benadering, aandacht en het actief luisteren van de fysiotherapeut.
PARTICIPATIE EN THERAPIETROUW: Dit thema bevat vragen met betrekking tot het advies over het voorkomen van klachten en het naleven van thuisoefeningen.
VERWACHTINGMANAGEMENT BEHANDELPROCES: Dit thema geeft de score weer of de praktijk voldoet aan de verwachtingen van de patiënt rondom het behandelproces

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 

Aangesloten bij: