Pro-F heeft op alle praktijken een AED

Pro-F heeft binnen alle praktijken een AED

 

Op 22 april 2015 is onze collega Michel Kerver door de politie in het zonnetje gezet voor zijn reanimatie met een AED binnen een van onze praktijken.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een apparaat dat wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. De AED geeft een elektrische schok af waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. De overlevingskans van deze slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Alleen al in Nederland worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Slechts 10% overleeft dit wanneer er geen hulp wordt geboden. Wanneer direct wordt begonnen met reanimatie met behulp van een AED, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer naar 70%.

Door het heldhaftige optreden van Michel hebben we allemaal het besef gekregen hoe belangrijk een AED en een opleiding reanimeren is. We hebben direct actie ondernomen en geïnventariseerd welke locaties nog geen AED hebben. Inmiddels hebben we alle locaties voorzien van een AED en krijgen alle teamleden van Pro-F een opleiding reanimatie aangeboden.

Aangesloten bij: