Hielspoor

Heb ik dat?

Heb je last van een stekende, zeurende of brandende pijn onder je voet of hiel, dan is de kans groot dat je last hebt van hielspoor. Hielspoor is een irritatie of ontsteking van de peesaanhechting, een vervelende, hardnekkige blessure. De peesaanhechting is een slecht doorbloed gebied waardoor afvalstoffen moeilijk afgevoerd worden en hielspoor een hardnekkige blessure maakt.

Multidisciplinair samenwerken

De oorzaak van hielspoor kan ook door externe factoren veroorzaakt worden. Denk daarbij aan schoeisel, ondergrond of het niet in acht nemen van voldoende hersteltijd. Deze factoren moeten geoptimaliseerd worden om hielspoor te voorkomen. In sommige gevallen kan een op maat gemaakte steunzool uitkomst bieden. Neem daarvoor contact op met een praktijk voor (sport)podotherapie.

Wat wij binnen de praktijk zien is dat hielspoor veel voorkomt bij vrouwen boven 40 jaar. Waarschijnlijk ligt hier een verband tussen het herstelvermogen op “oudere leeftijd” en de overgang.

Het team van PRO-F

ben-reeders Ben Manueel Therapeut
coen-tartan-1-e1539171890351 Coen Fysiotherapeut
esther-sessink-1-e1539173276458 Esther Manueel Therapeut
gea pril Gea Sportfysiotherapeut

Voor langdurige oplossing

In geval van hielspoor werken we samen met ProKinesis Podotherapie, want een multidisciplinaire aanpak zorgt voor een spoedig en duurzaam herstel. Een intake met zowel de podotherapeut als de fysiotherapeut geeft een volledig beeld van de oorzaak van de klacht. Een persoonlijk op jouw lijf geschreven behandelplan kan bestaan uit verschillende onderdelen zoals oefentherapie, manueeltherapie, steunzolen etc. Kijk voor meer informatie op de gezamenlijke website: https://hielspoortwente.nl

Loop niet door met de klacht met de gedachte dat het wel over gaat want in principe geldt bij hielspoor, hoe langer je er mee loopt, hoe langer het herstel duurt. Bel voor een afspraak op de hielspoorpoli met 053-8510694

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

Contactformulier

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  PRO-F Actueel

  Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.

  Bekijk al het nieuws
  Nieuws

  Voorbereiding op de marathon

  Over een aantal weken is het zover. Dan gaat de… Lees verder

  skien beenbreuk
  Beenklachten

  Revalideren na drievoudige beenbreuk

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen… Lees verder

  Beenklachten

  Ervaring na scheenbeenklachten

  Het loopt wel lös..   4 jaar geleden ben ik… Lees verder

  Aangesloten bij: