Hartrevalidatie

Hartrevalidatie in samenwerking met Thorax Centrum Twente

 

Na een hartoperatie of ingreep is een goede revalidatie van groot belang. Weer vertrouwen krijgen in je eigen lichaam wordt vaak als grootste obstakel ervaren. Toch wil je (weer) gaan sporten en werken aan een goede gezondheid. Weer een fulltime baan kunnen vervullen? Fietsend naar het werk? Wandelen met de hond? Het zijn allemaal mogelijke topprestaties na een hartoperatie of ingreep. Wij helpen je deze bewegingsdoelstellingen te realiseren door een persoonlijk trainingsschema en begeleiding.

 

Zes weken revalideren

 

Na het ontslag uit het Thorax Centrum Twente, welke is afgesloten met een fietstest, begint de zes weken durende hartrevalidatie. Onder begeleiding van twee fysiotherapeuten doorloop je een individueel programma in groepsverband. Aan de hand van de afgenomen fietstest stellen we een op maat gemaakt persoonlijk trainingsschema op. Dit trainingsschema kunnen we voorafgaande iedere training aanpassen en bijstellen algelang de situatie op dat moment.

Faciliteiten voor hartrevalidatie

 

De hartrevalidatie vind plaats bij Pro-F Professionele Fysiotherapie binnen het Pro-F Performance Center aan de Kotkampweg 65 in Enschede. Hier kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten zoals fitnessruimte, groepsleeszalen en tennisbanen. Na zes weken revalideren biedt deze locatie ook de mogelijkheid om verder te sporten. In een groep “vervolg hartrevalidatie” kan je blijven trainen met bekende gezichten en een vertrouwde omgeving. Hiervoor kan een lidmaatschap afgesloten worden bij Trifora onder gunstige voorwaarden.

 

Heb je fysieke klachten die je herstel in de weg staan of ervaar je pijnklachten tijdens de training? Loop hier dan niet mee door maar maak een afspraak met een fysiotherapeut van Pro-F Professionele Fysiotherapie.

 

Bel of mail voor meer informatie naar 053 851 06 94 of info@pro-f.nl

ik ga in april een halve marathon lopen. Dat is nog geen jaar nadat ik gedotterd ben, dankzij de juiste begeleiding!
Vera

“Ik help de mensen graag naar een gezonde leefstijl en hun doelen te realiseren, het enthousiasme van de deelnemers is erg aanstekelijk”

Vera

Fysiotherapeut
Coen

“Het lichaam heeft de deelnemers in de steek gelaten, nu moeten ze er weer op vertrouwen. Ze kunnen meer dan ze zelf denken.”

Coen

Fysiotherapeut
Astrid

Astrid

Fysiotherapeut Thorax Centrum
× Stel je vraag via WhatsApp