Hartrevalidatie

Voor een actiever dagelijks leven

 

Na een hartoperatie of ingreep is een goede revalidatie van groot belang. Maar ook bij een aangeboren hartafwijking of hart-gerelateerde klachten is het (weer) vertrouwen krijgen in je eigen lichaam soms een lastig probleem. Toch wil je (weer) gaan sporten en werken aan een goede gezondheid. Een fulltime baan kunnen vervullen? Fietsend naar het werk? Wandelen met de hond? Het zijn allemaal mogelijke topprestaties! Wij helpen je deze bewegingsdoelstellingen te realiseren door een persoonlijk trainingsschema en goede begeleiding.

 

Heb je in het verleden een ingreep gehad, hart-gerelateerde klachten of heb je een aangeboren hartafwijking? Zou je wel zelfstandig willen trainen maar is de stap te groot? De (opgeleide) fysiotherapeuten van Pro-F helpen je middels een 6 tot 12 weken programma. Wekelijks train je middels een individueel programma in groepsverband aan persoonlijke doelen.

 

De begeleidend fysiotherapeut heeft de benodigde kennis van medicatie en hartaandoeningen om juiste keuzes te kunnen maken. Ook zullen er regelmatig testen en metingen worden gedaan om een goed inzicht te krijgen in jouw fysieke gesteldheid. Bij bijzonderheden zijn er korte lijntjes met specialisten van het Thorax Centrum Twente en kan er snel overleg plaatsvinden. De therapeut begeleidt en ondersteunt je, in het (weder) opbouwen van een actiever dagelijks leven.

Faciliteiten voor hartrevalidatie

 

De hartrevalidatie vindt plaats binnen het Pro-F Performance Center aan de Kotkampweg 65 in Enschede. Hier kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten zoals fitnessruimte, groepsleszalen en tennisbanen. De begeleidende therapeuten zijn aangesloten bij het Hart, Vaat, Long netwerk Twente en hebben de benodigde scholing gehad.

Praktische informatie

 

De hartrevalidatie groep traint iedere zaterdag van 10.30 uur tot 11.30 uur. Een 6 weeks traject kost 75 euro. Voorafgaande het traject zal er een intake plaatsvinden waarbij gekeken wordt hoe de fysieke gesteldheid is en worden er doelen besproken. Deze intake (kosten 35 euro) kan vanuit het aanvullend pakket gedeclareerd worden bij de zorgverzekering*. Indien je een uitgebreid sportmedisch onderzoek wil uitvoeren inclusief ECG verijzen we je door naar het OCON sportmedisch kliniek.

*hiervoor dient een aanvullende verzekering voor fysiotherapie

ik ga in april een halve marathon lopen. Dat is nog geen jaar nadat ik gedotterd ben, dankzij de juiste begeleiding!

Vragen en aanmelden

 

Bel voor meer informatie naar 053-8510694 of mail naar info@pro-f.nl Aanmelden voor de revalidatie kan ook middels onderstaand antwoordformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Opmerking

  Samenwerking met het Thorax Centrum Twente

   

  Pro-F Professionele Fysiotherapie heeft een intensieve samenwerking met het Thorax Centrum Twente (TCT). Het Pro-F Performance Center aan de Kotkampweg in Enschede is één van de locaties waar hartrevalidatie, na operatie of ingreep, plaatsvindt. Dit is een ander traject als hierboven beschreven en wordt alleen gevolgd op verwijzing van een specialist. Om te mogen beginnen heeft er eerst een intake plaats gevonden. Gedurende deze 6 weken wordt je begeleid door een geschoolde fysiotherapeut van Pro-F en een gespecialiseerde therapeut van het TCT.

  Bel of mail voor meer informatie naar 053 851 06 94 of info@pro-f.nl

  Vera

  “Ik help de mensen graag naar een gezonde leefstijl en hun doelen te realiseren, het enthousiasme van de deelnemers is erg aanstekelijk”

  Vera

  Fysiotherapeut
  Coen

  “Het lichaam heeft de deelnemers in de steek gelaten, nu moeten ze er weer op vertrouwen. Ze kunnen meer dan ze zelf denken.”

  Coen

  Fysiotherapeut
  Astrid

  Astrid

  Fysiotherapeut Thorax Centrum