Hartrevalidatie voor kinderen

Help je kind de mogelijkheden van bewegen te ondekken en geef je kind de kans om eigen fysieke grenzen te leren kennen. Om vervolgens op een verantwoorde manier, onder begeleiding van zorgprofessionals, deze grenzen te verleggen. Zo leert je kind te luisteren naar het lichaam en erop te vertrouwen. Om te kunnen bewegen en te genieten van de vrijheid die dit met zich meebrengt.

Voor kinderen vanaf 10 jaar en jongvolwassenen, met een aangeboren hartafwijking, heeft Pro-F Professionele Fysiotherapie een 6 tot 12 weeks programma ontwikkeld. Gedurende dit programma wordt twee keer in de week in groepsverband gewerkt aan individuele beweegdoelen.

Goede begeleiding

 

De begeleidend (kinder)fysiotherapeut heeft de benodigde kennis van medicatie en hartaandoeningen om juiste keuzes te kunnen maken. Ook zullen er regelmatig testen en metingen worden gedaan om een goed inzicht te krijgen in de fysieke gesteldheid van je kind. Bij bijzonderheden zijn er korte lijntjes met de cardioloog of kinderarts en kan er snel overleg plaatsvinden.

Middels een verwijzing van de cardioloog of kinderarts kan het kind meedoen aan de revalidatie. Voor de start van de hartrevalidatie zal er een inspanningstest/intake plaatsvinden, om persoonlijke doelen in kaart te brengen. Op deze manier kan er een persoonlijk trainingsplan opgesteld worden voor je kind.

Locatie

 

De hartrevalidatie vindt plaats binnen het Pro-F Performance Center aan de Kotkampweg 65 in Enschede. Hier kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten zoals fitnessruimte, groepsleszalen en tennisbanen. De begeleidende therapeuten zijn aangesloten bij het Hart, Vaat, Long netwerk Twente en hebben de benodigde scholing gehad.

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Bel dan 053 – 851 06 94

HOOFDKANTOOR
Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede
Tel: 053-851 06 94

Vera

Vera

Fysiotherapeut