Triggerfinger en Triggerduim

Triggerfinger en Triggerduim

Een triggerfinger is een aandoening waarbij de buigpezen van de een van de vingers of de duim is ontstoken. De pees is verdikt en kan tijdens het buigen niet vrij door de peesschede bewegen.   De pees loopt vast of hapert tijdens het buigen, aan het begin van het tunneltje waar de pees doorheen loopt.

Het buigen of het strekken kan moeizaam verlopen of de vinger kan zelfs in een gebogen stand vast blijven staan. Een triggerfinger wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. In de eerst fase van een triggerfinger is het daarom ook belangrijk rust te houden.

WAT KAN DE FYSIOTHERAPEUT DOEN

Een triggerfinger wordt ingedeeld in verschillende stadia. Aan de hand van deze stadia wordt er een behandelstrategie gekozen. In de eerste fase van de therapie staat rust centraal zodat de trigger af kan nemen. Wanneer de trigger is afgenomen wordt d.m.v oefentherapie de vinger /duim aangesterkt. Wanneer door rust de trigger niet voldoende afneemt kan er worden gekozen voor een injectie of uiteindelijk een operatie.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een (hand)fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Bericht

    Aangesloten bij: