Zorgverzekering vergelijken

De dekking van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde hoewel de hoogte van de premie kan verschillen. Wat er door de basisverzekering gedekt wordt en de hoogte van het verplicht eigen risico, wordt ieder jaar door het Ministerie van Volksgezondheid vastgesteld. Lees de actuele bepalingen op de website van de overheid. Wil je een lagere premie voor de zorgverzekering dan kan je basis zorgverzekeringen vergelijken en kijken naar het vrijwillig eigen risico om zo een korting op je premie te krijgen

Een aanvullend pakket met vergoeding voor fysiotherapie of niet?

Bijna 20% van de mensen die een beroep doen op fysiotherapie hebben een klacht veroorzaakt door sporten. Een bijna evenredig aantal mensen komt bij de fysiotherapeut terecht door fysiek (betaald dan wel onbetaald) werk. Behoor je tot deze groep dan is het raadzaam om een aanvullend pakket te kiezen en diverse zorgverzekering te vergelijken.

Mogelijke verschillen in aanvullende verzekeringen?

Als je de nieuwe polis van je huidige zorgverzekering gaat vergelijken met andere aanbieders is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo wordt fysiotherapie in de meeste gevallen 100% vergoed maar zit er vaak wel een maximum aan van bijvoorbeeld het aantal behandelingen en/ of manuele therapie of een maximum bedrag. Pro-F fysiotherapie heeft als Pluspraktijk met alle verzekeraars een contract afgesloten.

Wil jij je zorgverzekering vergelijken?

Wil jij verschillende aanbieders van zorgverzekering vergelijken dan kan je dat doen op diverse vergelijkingssites zoals: zorgwijzer.nl en fysiovergoedingen.nl De beroepsgroep van fysiotherapeuten heeft een lijstje gemaakt met aanbevolen polissen welke volledige of voldoende dekking geven voor fysiotherapie.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

   

  Aangesloten bij: