Voetbal prestaties verbeteren

Voor individuele spelers en teams

Voetbal is een dynamische sport, van explosieve sprints tot plotselinge zijbewegingen; elke spier in het onderlichaam wordt flink op de proef gesteld. Zo’n dynamische sport brengt een hoog blessurerisico met zich mee. Het Pro-F Performance Lab helpt jou om verantwoord te trainen, zodat jij als voetballer het beste uit jezelf kunt halen!

voetbal prestatie verbeteren en blessures voorkomen

Om je voetbal prestatie te verbeteren en de kans op blessures te verkleinen is inzicht nodig in je huidige fysieke gesteldheid. De test en metingen die plaats vinden in het Pro-F Performance Lab geven inzicht in de grond motorische vaardigheden die nodig zijn bij voetbal. Op basis van verzamelde data geeft onze bewegingswetenschapper advies op maat in de vorm van een trainingsschema.

Maar dat is nog niet alles. Bij Pro-F geloven we in een holistische benadering. Daarom werken we nauw samen met een team van gespecialiseerde professionals, waaronder fysiotherapeuten, sportartsen, een ademfysioloog en andere medisch specialisten. Wat je ook nodig hebt, van revalidatie tot ademhalingsoptimalisatie, wij hebben de expertise in huis.

 

Ieder jaar doe ik mijn preseason trainingen bij Pro-F, waarbij de test een uitgangspunt is om gericht te trainen. Ik begin super fit aan een nieuw seizoen.

Individuele speler staat centraal

Persoonlijke aandacht; Iedere speler is uniek. Wij zorgen voor een op maat gemaakte aanpak die past bij jouw behoefte en doelen.

Wetenschappelijk onderbouwd: onze test methoden zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden uitgevoerd door experts in hun vakgebied.

Sportspecifiek; iedere sport vraagt iets anders van het lichaam. De test en metingen worden afgestemd op de sport die jij beoefent.

 

Specifieke vragen over jouw situatie?
Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel naar 053-8510694

Modules voor voetballers

Wat jouw doel ook is; explosiever op de eerste meters, beter uithoudingsvermogen of betere wenbaarheid in de kleine ruimte? Wij maken maken de fysieke voorwaarden inzichtelijk en helpen jou je doelen te bereiken. Daarvoor kunnen we de volgende test inzetten:

Performance screening: Met deze test analyseren we de kracht in de belangrijkste spiergroepen die jij nodig hebt om te voetballen. Hieruit kunnen wij jouw sterke en zwakke punten bepalen waarop jij doeltreffend kunt trainen.

3D bewegingsanalyse: hiermee maken we het bewegingspatroon inzichtelijk met behulp van de sensoren van Xsens. Zo wordt bijvoorbeeld het looppatroon en/of sprongtechniek in kaart worden gebracht.

Veldtesten: Wil jij uithoudingsvermogen, sprintsnelheid en/ of wendbaarheid verbeteren? Dan testen we eerst hoe je ervoor staat en kunnen aan de hand van deze meetresultaten goed advies geven en een trainingsschema schrijven.

Performance test voor voetbal teams

Niet alleen voor individuele spelers is het interessant om te weten waar je op moet trainen. Ook voor een trainer is inzicht in de spelers van groot belang. Als trainer wil je weten waar je in de training de aandacht op moet leggen om het gehele team naar een hoger niveau te brengen.

Onze experts werken nauw samen met trainers om inzicht te verschaffen in de collectieve sterke punten en uitdagingen. Met behulp van wetenschappelijke testmethoden kunnen we de sterke en zwakke punten van het team identificeren en gerichte trainingsprogramma’s opstellen om de teamdynamiek en individuele spelvaardigheden te verbeteren. Samen streven we naar succes op het veld en een vermindering van blessures.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw voetbalteam?
Neem dan contact met ons op. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel naar 053-8510694

Voetbalteam monitoren

Naast het testen van individuele voetballers bieden wij ook de mogelijkheid om complete teams te monitoren. Tijdens trainingen en wedstrijden worden voetbalteams regelmatig gemonitord met behulp van GPS en hartslagmeters. Onze bewegingswetenschappers interpreteren de verzamelde data en voorzien de trainers van waardevol advies op het gebied van fysieke belasting, individuele prestaties, herstel en tactische analyse.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over het monitoren van jouw team? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Bericht

    Aangesloten bij: