Revalideren na corona

Bij een coronabesmetting wordt een grote inspanning gevraagd van het lichaam. Ook bij het langdurig aanhouden van mildere klachten. Het herstel, wanneer je besmet bent geraakt met corona, kan negatieve gevolgen hebben voor je uithoudingsvermogen, algemene spierkracht en ademspierkracht. De gevolgen hiervan kunnen dan in het dagelijks leven duidelijk merkbaar blijven en je leven ziet er anders uit dan vóór de besmetting. Wanneer je onvoldoende hersteld bent van het COVID-19 virus en nog lijdt aan de negatieve gevolgen hiervan kan Pro-F Professionele Fysiotherapie je helpen. Middels een op maat gemaakt behandelplan wordt gewerkt aan persoonlijke doelen. De revalidatie is erop gericht om het uithoudingsvermogen en algehele kracht te optimaliseren. Ons streven is je weer te laten doen, wat je vóór corona ook deed. Of dat nou 5 km hardlopen was of een rondje wandelen met de hond.

Coronarevalidatie
corona revalidatie

Doelgericht revalideren

We streven naar een revalidatieduur van 12 weken waarbij er twee keer per week 1 uur individueel behandeld wordt. Gedurende het revalidatietraject zullen er verschillende meetmomenten plaatsvinden. Ook worden het behandelplan en doelen op gezette momenten geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Het protocol is gebaseerd op de huidige informatie van de gevolgen van het coronavirus en voldoet volledig aan de KNGF richtlijnen.

Ik werd door mijn klachten geheel afhankelijk van mijn man en kinderen.

Lees de volledige ervaring van Biena in de blog corona revalidatie

Starten met revalideren na corona

Wanneer je hersteld bent van het coronavirus, kun je middels een verwijzing van een specialist of huisarts deelnemen aan ons revalidatietraject. Indien je twee weken geen ziekteverschijnselen meer hebt en je niet besmettelijk meer bent, kan de revalidatie plaatsvinden binnen de praktijk. Anders zullen we middels e-consults van start gaan. Voorafgaand aan het traject zal er een screening en intake plaatsvinden waarin de algemene belastbaarheid van het lichaam in kaart wordt gebracht. Aan de hand van deze bevindingen zal een persoonlijk behandelplan en oefenschema, met bijbehorende doelen worden opgesteld.

Vergoeding

Aan deze voorwaardelijke, tijdelijke toelating zijn een aantal voorwaarden gesteld, lees er meer over op de website van de overheid. Voorkom hoge kosten achteraf en informeer bij je zorgverzekering naar de vergoeding voor corona revalidatie bij de fysiotherapeut.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede
Tel: 053–851 06 94

Clubfit
Parkweg 159 – 161
7545 MV Enschede
Tel: 053-203 21 67

Richelle Weenders

Richelle

Marjon vrij

Marjon

Mensen met een goede conditie, hebben na corona een conditieprobleem en laten de fiets in de schuur staan.