Revalideren na corona

Bij een coronabesmetting wordt een grote inspanning gevraagd van het lichaam. Ook bij het langdurig aanhouden van mildere klachten. Het herstel, wanneer je besmet bent geraakt met corona, kan negatieve gevolgen hebben voor je uithoudingsvermogen, algemene spierkracht en ademspierkracht. De gevolgen hiervan kunnen dan in het dagelijks leven duidelijk merkbaar blijven en je leven ziet er anders uit dan vóór de besmetting. Wanneer je onvoldoende hersteld bent van het COVID-19 virus en nog lijdt aan de negatieve gevolgen hiervan kan Pro-F Professionele Fysiotherapie je helpen. Middels een op maat gemaakt behandelplan wordt gewerkt aan persoonlijke doelen. De revalidatie is erop gericht om het uithoudingsvermogen en algehele kracht te optimaliseren. Ons treven is je weer te laten doen, wat je vóór corona ook deed. Of dat nou 5 km hardlopen was of een rondje wandelen met de hond.

Starten met revalideren na corona

Wanneer je hersteld bent van het coronavirus, kun je middels een verwijzing van een specialist of huisarts deelnemen aan ons revalidatietraject. Indien je twee weken geen ziekteverschijnselen meer hebt en je niet besmettelijk meer bent, kan de revalidatie plaatsvinden binnen de praktijk. Anders zullen we middels e-consults van start gaan. Voorafgaand aan het traject zal er een screening en intake plaatsvinden waarin de algemene belastbaarheid van het lichaam in kaart wordt gebracht. Aan de hand van deze bevindingen zal een persoonlijk behandelplan en oefenschema, met bijbehorende doelen worden opgesteld.

Doelgericht revalideren

De coronarevalidatie duurt 12 weken waarbij er twee keer per week 1 uur individueel behandeld wordt.  Gedurende het revalidatietraject zullen er verschillende meetmomenten plaatsvinden. Ook worden het behandelplan en doelen op gezette momenten geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Het protocol is gebaseerd op de huidige informatie van de gevolgen van het coronavirus en voldoet volledig aan de KNGF richtlijnen.

Vergoeding

De revalidatie na een coronabesmetting wordt door de zorgverzekering gezien als chronische aandoening.  Daardoor komt de vergoeding vanaf de 21ste behandeling vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer deze niet toereikend is worden deze zittingen particulier in rekening gebracht.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede
Tel: 053–851 06 94

Clubfit
Parkweg 159 – 161
7545 MV Enschede
Tel: 053-203 21 67

Pro-F Oldenzaal
Stationsplein 2
7573 AV Oldenzaal
Tel: 0541-29 11 05

Vondersweijde
Ada Kokstraat 20
7572 EA Oldenzaal
Tel: 0541-70 02 02

Mensen met een goede conditie, hebben na corona een conditieprobleem en laten de fiets in de schuur staan.
Richelle Weenders

Richelle

Aafje van baal 260

Aafje

Vera

Vera

× Stel je vraag via WhatsApp