Handbal performance verbeteren

Gericht trainen

Als handballer vlieg je achter de bal aan, het veld over of de zaal door. Je bent constant in beweging, zowel als aanvaller en als verdediger. Het hoge tempo van het spel vraagt veel van je lichaam. Explosieve bewegingen vergroten de kans op blessures, en daar zit je als fanatieke speler natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Beter worden in je sport met Pro-F

Binnen het Pro-F Performance Lab helpen we niet alleen bij het verminderen van dit risico, maar voorzien we je ook van een op maat gemaakt trainingschema, boordevol handbaloefeningen waarmee je naar jouw topprestatie kunt werken. Hierbij maken wij gebruik van de meest geavanceerde technologieën die inzicht geven in jouw huidige conditie en kracht. Aan de hand van deze data en berekeningen stelt onze bewegingswetenschapper een trainingsschema op met oefeningen die speciaal zijn ontwikkeld voor jou als handballer.

 • Individuele benadering
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Sportspecifiek

Dankzij de sportspecifieke testen wist ik waarop ik me moest focussen en dat ik op andere punten goed op weg was.

Sander Visser (professioneel handballer)

Multidisciplinaire aanpak

Bij Pro-F geloven we in een holistische benadering. Daarom werken we nauw samen met een team van gespecialiseerde professionals, waaronder fysiotherapeuten, sportartsen, een ademfysioloog en andere medisch specialisten. Wat je ook nodig hebt, van revalidatie tot ademhalingsoptimalisatie, wij hebben de expertise in huis.

Specifieke vragen over jouw situatie?
Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel naar 053-8510694

doelgericht testen

Meer power, groter uithoudingsvermogen of blessures voorkomen? Jouw doel bepaalt wat wij gaan testen voor een individueel plan (trainingsschema), tips of adviezen.

Performance Screening: Kracht en flexibiliteit in de spieren, of het gebrek daaraan, hebben grote invloed op het succes van je training. Tijdens de performance screening kijken wij naar deze factoren en welke spiergroepen je het beste kunt trainen om de kans op blessures te verminderen.

3D bewegingsanalyse: hiermee maken we het bewegingspatroon inzichtelijk met behulp van de sensoren van Xsens. Zo wordt bijvoorbeeld het looppatroon en/of sprongtechniek in kaart worden gebracht.

Veldtesten: Jouw wendbaarheid en uithoudingsvermogen testen wij op het veld, waar voldoende ruimte is voor metingen met behulp van bijvoorbeeld de shuttletest of een wendbaarheidsparcours.

Performance test voor handbal teams

Niet alleen voor individuele spelers is het interessant om te weten waar je op moet trainen. Ook voor een trainer is inzicht in de spelers van groot belang. Als trainer wil je weten waar je in de training de aandacht op moet leggen om het gehele team naar een hoger niveau te brengen.

Onze experts werken nauw samen met trainers om inzicht te verschaffen in de collectieve sterke punten en uitdagingen. Met behulp van wetenschappelijke testmethoden kunnen we de sterke en zwakke punten van het team identificeren en gerichte trainingsprogramma’s opstellen om de teamdynamiek en individuele spelvaardigheden te verbeteren. Samen streven we naar succes op het veld en een vermindering van blessures.

Contact

Wij bieden een uitgebreid pakket aan sporttesten en metingen die jou helpen het beste uit jezelf te halen. Afhankelijk van de sport kunnen we een test- en meetplan samenstellen, zodat jij kunt toewerken naar jouw persoonlijke topprestatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor het maken van een offerte, afspraak of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar onderstaand telefoonnummer.

Pro-F Performance Lab
Kotkampweg 69
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

CONTACTFORMULIER

Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Bericht

  Aangesloten bij: