Enschede Marathon

Wij ondersteunen jou gedurende je hardloopavontuur

Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of voor het eerst meedoet, wij streven ernaar om jouw hardloopervaring tot een topprestatie te maken, ongeacht de afstand die je kiest. Plezier in het hardlopen staat bij ons centraal, en wij begrijpen dat een blessure de snelste weg naar teleurstelling kan zijn.

behandeling en preventie

In samenwerking met de Enschede Marathon zetten wij ons gezamenlijk in om het hele jaar door lopers te begeleiden op het gebied van lopen, gezondheid en voeding. Wij bieden blessurebehandeling en preventie door middel van:

 • Loopschema’s
 • Gratis screening of advies
 • Afspraak bij klachten
 • Testen fysieke voorwaarden

Hoe kunnen we jou helpen?

loopschema’s

Wil je beginnen met hardlopen en heb je behoefte aan een loopschema voor een juiste opbouw? Of je nu streeft naar het lopen van 5 km, 10 km, of zelfs een halve marathon, wij bieden aangepaste loopschema’s die zorgen voor een geleidelijke opbouw van conditie én belasting van spieren en pezen. Onze schema’s bevatten handige tips en interessante weetjes per week, omdat een goede opbouw blessures kan helpen voorkomen. Start jouw hardloopavontuur met de juiste begeleiding en haal het beste uit jezelf!

Wil je een loopschema in je mailbox ontvangen? Vul het contactformulier in onderaan deze pagina!

Gratis screening of advies

Hardlopen biedt een fantastische mogelijkheid om fit te blijven en persoonlijke doelen te bereiken. Toch kunnen blessures soms een uitdaging vormen of onzekerheid met zich mee brengen. Is spierpijn na iedere training normaal? Wanneer moet je aan de bel trekken bij pijn? En is rust het antwoord, of is er een alternatieve training mogelijk? Als je worstelt met vragen over mogelijke blessures, staan wij voor je klaar. Maak gebruik van onze gratis screening of (telefonisch) advies.

Heb je interesse in een gratis screening of advies? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we nemen contact met je op.

Afspraak met een fysiotherapeut

Als een blessure je hardloopplezier bederft en je de klacht bij de bron wilt aanpakken om herhaling te voorkomen, ben je bij ons aan het juiste adres. Blessures kunnen verschillende oorzaken hebben, zowel intern (beperkingen in het bewegingsapparaat) als extern (schoenen, ondergrond, training). Onze therapeuten onderzoeken altijd de oorzaak van de klacht en behandelen deze vanuit de kern. Samen met jou streven ze naar een oplossing, zodat je je hardloopdoelen niet uit het oog verliest.

Wil je een afspraak inplannen bij een fysio? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in of plan direct een afspraak online.

 

Afspraak maken

testen fysieke voorwaarden

Heb je een nieuw doel gesteld, begin je net met hardlopen, of wil je juist je snelheid verhogen of afstand vergroten? In het Pro-F Performance Lab maken we gebruik van geavanceerde technologie om je huidige conditie en sterke en minder sterke punten als hardloper te analyseren. We verzamelen waardevolle data, waarmee onze bewegingswetenschapper een op maat gemaakt trainingsadvies kan ontwikkelen om jouw hardlooptraining naar een hoger niveau te tillen.
Onze focusgebieden:
 • Hardloopblessures voorkomen
 • Optimaal trainen
 • Deskundig, individueel en op maat gemaakt advies

 

Lees hier meer over

Onze specialisten

Rick Schippers Rick Sportfysiotherapeut
Wouter Welling Wouter Bewegingswetenschapper
ralph-speerstra-sportfysiotherapeut Ralph Sportfysiotherapeut

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.

Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94

Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67

Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.

Afspraak maken

Contactformulier

Wil je gebruik maken van hier bovengenoemde optie, laat het ons dan weten en vul het formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Ik heb behoefte aan:

  Eventuele toelichting:

  Aangesloten bij: