Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal Tunnel Syndroom

Het Carpale Tunnel Syndroom is een blessure aan de pols. Bekende klachten zijn: nachtelijke pijn in armen, nachtelijke pijn in de handen en nek, tintelingen en een doof gevoel in de armen en of handen, verminderde kracht in de handen, nekklachten en schouderklachten.

Behandeling Carpale Tunnel Syndroom

Het dragen van een polsbrace (spalk) gedurende de nacht heeft vaak een gunstig effect op de symptomen. (Pro-F fysiotherapie kan voor u een polsspalk op maat maken)

Het is ook zeer zinvol om therapie te volgen. De behandeling bestaat over het algemeen uit het aanleren van een goede (pols-)houding en een juist gebruik van de hand tijdens uw dagelijkse activiteiten, werk en sport. Daarnaast is het ook erg belangrijk te kijken naar de hele ‘keten van bewegen’, dus ook naar de juiste houding van de rug en schouder tijdens dagelijkse activiteiten. Door niet alleen lokaal te kijken, maar achterliggende oorzaken te behandelen kun je voorkomen dat deze klacht ook weer terug komt.

De combinatie van een eventuele spalk, het aanleren van een goede houding en het kijken naar de hele “keten van bewegen” heeft een groot effect op de klachten. Wij hebben al veel mensen kunnen helpen en veel operaties voorkomen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht

  Tags: