revalidatie in het water

Revalidatie in het water

Revalidatie in het water

Revalidatie in het water, ook wel hydrotherapie genoemd, is een ideale manier om te starten met bewegen na een orthopedische ingreep als bijvoorbeeld: heupprothese, knieprothese, rugoperatie, kruisbandplastiek, meniscusoperatie etc. Maar ook voor patiënten met een neurologische aandoening als MS, spasticiteit/pareses, CVA etc. Het voordeel van hydrotherapie is het sneller starten met revalidatie om zo het revalidatieproces zo kort mogelijk te houden.

Wat is het kenmerkende en bijzondere aan water

Door de opwaartse druk van het water weegt het lichaam veel minder en dat heeft tot gevolg dat de gewrichten en spieren in het water veel minder worden belast. De oefeningen gaan daardoor makkelijker dan op het droge. Een ander voordeel van de hydrotherapie is dat patiënten na operaties (mits er sprake is van voldoende wondherstel) in een vroeg stadium kunnen beginnen met trainen waardoor de conditie en kracht makkelijker behouden blijven. Verder heeft het water een ontspannend effect op het lichaam, dit werkt gunstig bij spier- en gewrichtsklachten.

Waar?

In Oldenzaal heeft Pro-F fysiotherapie een praktijk binnen Sportcomplex Vondersweijde en in Enschede binnen Healthcenter Trifora. Binnen Vondersweijde en Trifora maken de fysiotherpeuten gebruik van het zwembad waardoor hydrotherapie wordt aangeboden.

 

Hoe komt u in aanmerking voor hydrotherapie

In overleg met uw fysiotherapeut wordt er gekeken of de hydrotherapie voor u van aanvullende waarde binnen uw herstel kan zijn.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen (aan een fysiotherapeut), vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Bericht