knieklachten

Met knieklachten naar de fysiotherapeut

Knieklachten komen heel veel voor. Een vervelende klacht die mensen vaak erg beperkt in het dagelijks functioneren. Sporten, werken en zelfs boodschappen doen is soms al teveel. En ondanks verschillende soorten behandelingen lijken de klachten slechts tijdelijk of vaak helemaal niet te verdwijnen. Toch is er goed nieuws, je kan met knieklachten naar de fysiotherapeut! Pro-F fysiotherapie met behandelpraktijken in Enschede en Oldenzaal heeft zich gespecialiseerd in de aanpak van deze knieklachten. Met een unieke aanpak zijn inmiddels talloze mensen van deze kwaal afgeholpen.

Veel verschillende soorten knieklachten

Knieklachten komen op vele manieren voor, zowel acuut als chronisch. Veel voorkomende symptomen zijn lokale pijn, zwelling, slotklachten (plotseling niet meer kunnen buigen) en instabiliteit (door de knie zakken). De therapeuten van Pro-F fysiotherapie werken vanuit de visie dat klachten veelal ontstaan uit een ‘onbalans’ van het lichaam. Vervolgens worden de klachten op een ‘brede’ manier – met oog voor het gehele lichaam – behandeld. Bij deze in Amerika ontwikkelde aanpak kijkt de fysiotherapeut niet alleen naar de knie, maar ook naar de rest van het lichaam. Belangrijk daarbij is eventueel compensatiegedrag waar bij je anders gaat bewegen om pijn te vermijden waardoor weer een ander deel van het lichaam extra belast wordt. Zo ontstaan naast de knieklachten ook nieuwe klachten. Met een speciaal testprogramma in combinatie met bepaalde oefeningen en video analyse achterhalen en behandelt Pro-F fysiotherapie de echte oorzaak. Soms is fysiotherapie in het water een goed hulpmiddel. Zowel in Enschede als Oldenzaal beschikt Pro-F fysiotherapie over een zwembad dat geschikt is voor fysiotherapie.

Cijfers zorgverzekeraar bevestigen succesvolle aanpak

Fysiotherapeut Marco Pallencaoe: “Er zijn veel soorten knieklachten. Het mooie van deze behandelvisie en -aanpak is dat het toepasbaar is op vrijwel alle knieklachten. Ook kunnen vaak terugkerende klachten meestal worden voorkomen.”Cijfers van de zorgverzekeraars bevestigen die uitspraak! Hieruit blijkt dat Pro-F fysiotherapie ten opzichte van andere fysiotherapie-praktijken een aanmerkelijk lager percentage scoort op terugkerende klachten.

Geen verwijzing huisarts nodig

Je kan zonder verwijzing van de huisarts bij Pro-F fysiotherapie terecht. Pro-F fysiotherapie heeft contracten met alle borgverzekeraars.

Maak online een afspraak of bel voor meer informatie telefoonnummer 053 851 06 94