artrose naar de fysiotherapeut

Met artrose naar de fysiotherapeut

Artrose klachten gaan gepaard met pijn. Het is dan ook verleidelijk om minder te bewegen terwijl het juist goed is om voldoende te bewegen bij artrose klachten. Ga met artrose naar de fysiotherapeut, hij kan je helpen om te pijn te verminderen zodat je dagelijkse bezigheden kan blijven doen. Met de juiste oefeningen en tips over houding en uitvoering zorgt de therapeut ervoor dat het gezonde kraakbeen in conditie blijft. Ook de spieren om het gewricht worden getraind om sterker te worden en zo het gewricht te ontlasten.

Wat kan je zelf doen bij artrose

Blijven bewegen zonder overmatige belasting is het allerbelangrijks ondanks de pijn. Bij knie en heup artrose kan je daarbij denken aan wandelen, fietsen of zwemmen. Minimaal een half uur per dag wordt daarbij aanbevolen. Ga niet gelijk te hard van start maar probeer de activiteit rustig op te bouwen waarbij je luistert naar je lichaam. Bij wandelen is het raadzaam om schoenen met schokabsorberende zolen te dragen.

Wat kan de fysiotherapeut doen bij artroseklachten

De fysiotherapeut zorgt ervoor dat je een actieve leefstijl kan behouden op een verantwoorde manier. De behandeling zal voornamelijk bestaan uit oefentherapie waarbij gekeken wordt naar een gezonde belastbaarheid en hoe deze te vergroten. De oefeningen en adviezen moeten, na behandeling door de therapeut, thuis doorgevoerd worden voor een optimaal resultaat. De pijnklachten en stijfheid zullen daardoor verminderen.

Oefentherapie in het water bij Pro-F fysiotherapie

Zwemmen is bij uitstek een geschikte methode om te bewegen zonder de gewrichten te veel te belasten. Op twee locaties kunnen wij met onze patiënten gebruik maken van het zwembad. In Oldenzaal is dat bij sportcentrum Vondersweijde en in Enschede kan je daarvoor terecht bij Health Center Trifora.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen aan een fysiotherapeut, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Bericht