Handtherapie

Wat is handtherapie

 

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en helpt bij hand- en polsklachten. Hand- en pols klachten komen regelmatig voor, een blessure aan de hand of polsregio hebben vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren.

 

De meest voorkomende aandoeningen zijn:

Wat kan de handtherapeut doen

 

De handfysiotherapeut zal bij klachten in de hand en pols altijd onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Afhankelijk van de uitkomst van het lichamelijk onderzoek maakt de hand fysiotherapeut een keuze om te starten om te behandelen of door te verwijzen.

Bij overbelasting kan er gekozen worden voor het aanleren van het juiste evenwicht tussen belasten en rust. Daarentegen kan het juist bevorderlijk zijn om overbelaste pezen op de juiste manier te belasten. Bij instabiliteit zal de balans in de pols getraind moeten worden. Over het algemeen staat in de handtherapie een juiste balans tussen rust en belasten centraal.

Heb je armklachten of polsklachten en heb je vragen? Neem dan contact op met 053-203 21 67 om een afspraak te maken met onze gespecialiseerde handfysiotherapeut.

Handtherapie aan huis

 

Heb jij klachten of een operatie aan de hand-pols regio gehad, maar kan je zelf niet naar de praktijk komen?

 

Pro-F biedt de mogelijkheid voor gespecialiseerde handtherapie aan huis, zo worden o.a. patiënten aan huis behandelt na een hand-pols operatie omdat ze niet deel mogen nemen aan het verkeer i.v.m het dragen van een spalk. Of omdat patiënten door andere redenen niet in staat is naar de praktijk te komen.

 

Voor de behandeling aan huis word naast de behandeling een aanvullend tarief voor het huisbezoek gerekend. Bel voor een afspraak aan huis met 053-203 21 67