Handtherapie

Wat is handtherapie

 

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en helpt bij hand- en polsklachten. Hand- en pols klachten komen regelmatig voor, een blessure aan de hand of polsregio hebben vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren.

 

De meest voorkomende aandoeningen zijn:

Wat kan de handtherapeut doen

 

De handfysiotherapeut zal bij klachten in de hand en pols altijd onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Afhankelijk van de uitkomst van het lichamelijk onderzoek maakt de hand fysiotherapeut een keuze om te starten om te behandelen of door te verwijzen.

Bij overbelasting kan er gekozen worden voor het aanleren van het juiste evenwicht tussen belasten en rust. Daarentegen kan het juist bevorderlijk zijn om overbelaste pezen op de juiste manier te belasten. Bij instabiliteit zal de balans in de pols getraind moeten worden. Over het algemeen staat in de handtherapie een juiste balans tussen rust en belasten centraal.

Heb je armklachten of polsklachten en heb je vragen? Neem dan contact op met 053-8510694 om een afspraak te maken met onze gespecialiseerde handfysiotherapeut.

Clubfit
Parkweg 159 – 161
7545 MV Enschede
Tel: 053-203 21 67

Meer informatie >>

Martijn buitenkopie

Martijn

Handtherapeut
× Stel je vraag via WhatsApp