Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Hand- en pols klachten komen regelmatig voor, een blessure aan de hand of polsregio hebben vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren.

De meest voorkomende aandoeningen zijn:

  1. Tenniselleboog
  2. Golfersarm
  3. Carpaal tunnel
  4. Pols klachten, traumatisch, niet traumatisch
  5. Quervain
  6. Duimbasis artrose
  7. Triggerfinger
  8. Triggerduim
  9. Mid vingerklachten
  10. Vingertop klachten

 

SYMPTOMEN EN KENMERKEN

De onderarm bestaat grofweg uit 3 onderdelen, de elleboog, pols en de vingers/duim. De spieren die deze 3 onderdelen bewegen lopen vanuit de elleboogregio over de pols richting de vingers. Aan de binnenzijde van de elleboog lopen de spieren die verantwoordelijk zijn voor de buiging (2) van de pols en de vingers en aan de buitenzijde de spieren voor het strekken van de pols en de vingers (1).

WAT KAN DE FYSIOTHERAPEUT DOEN

De handfysiotherapeut zal bij klachten in de hand en pols altijd onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Afhankelijk van de uitkomst van het lichamelijk onderzoek maakt de hand fysiotherapeut een keuze om te starten om te behandelen of door te verwijzen.

Bij overbelasting kan er gekozen worden voor het aanleren van het juiste evenwicht tussen belasten en rust. Daarentegen kan het juist bevorderlijk zijn om overbelaste pezen op de juiste manier te belasten. Bij instabiliteit zal de balans in de pols getraind moeten worden. Over het algemeen staat in de handtherapie een juiste balans tussen rust en belasten centraal.

Heb je armklachten of polsklachten en heb je vragen? Neem dan contact op met 053-8510694 om een afspraak te maken met onze gespecialiseerde handfysiotherapeut.

 × Stel je vraag via WhatsApp