Dry Needling in Enschede - Pro-F fysiotherapie
Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode die door Dry Needling gecertificeerde fysiotherapeuten uitgevoerd mag worden. Bij Dry Needling wordt een speciale techniek gebruikt waarbij spieren geprikt worden met een zeer dunne, steriele naald
dry needling, fysiotherapie, enschede, dry needling enschede
18095
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18095,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Dry Needling

Wat is dry needling

 

Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode die door dry needling gecertificeerde fysiotherapeuten uitgevoerd mag worden. Bij dry needling wordt een speciale techniek gebruikt waarbij spieren geprikt worden met een zeer dunne, steriele naald. Het prikken van de spier zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning.

Dry needling wordt dan ook toegepast bij klachten die gepaard gaan met spierspanning. De fysiotherapeut zal bij deze spieren op zoek gaan naar zo genoemde triggerpoints. Triggerpoints ook wel “knoop” in de spier zorgen voor lokale drukpijn maar kunnen ook indirect klachten veroorzaken. Door de triggerpoints te behandelen middels dry needling wordt de klacht verholpen.

Bel of mail voor meer informatie naar 053 851 06 94 of info@pro-f.nl

Wanneer dry needling?

 

Dry needling is een effectieve behandelmethode wanneer er sprake is van:

  • Pijn in een spier, met of zonder uitstraling op andere plekken in het lichaam
  • Bewegingsbeperkingen en/of stijfheid
  • Verminderde kracht in de spier
  • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

 

Voor een dry needling behandeling kan je terecht bij onze locatie Trifora in Enschede. Jef Meiderink en Vera Hovenier zijn hier de dry needling therapeuten. Plan hieronder online een afspraak of neem voor meer informatie contact met ons op.

vera-hovenier

``dry needling geeft gelijk een ontspanning van de spier waardoor klachten snel verholpen kunnen worden ``

Vera

Fysiotherapeut
De effecten van dry needling zijn vaak direct merkbaar, de ontspanning van de spieren geeft bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Volg ons op social media: